search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:56
MENU CLOSE

Κύπελλο Μπάσκετ Ελλάδας: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69 (τελικό)

18.02.2024 19:02
basket (2)

Το κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε πριν λίγο ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Παναθηναϊκό, επί του οποίου επικράτησε με σκορ 69-58. Ο τελικός της διοργάνωσης έγινε στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στη συνέχεια.

Από την α’ περίοδο, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό ματς μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο., με τις δύο ομάδες να είναι γενικά άστοχες και να κάνουν πολλά φάουλ. Είναι ενδεικτικό ότι το ημίχρονο βρήκε το σκορ 25-30 υπέρ του Ολυμπιακού.

Δίχως να πιάσουν υψηλή απόδοση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν το… καθήκον τους στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, πήραν τα «εισιτήρια» για τον τελικό και πλέον ετοιμάζονται για το τέταρτο φετινό… αντάμωμά τους, μετά το πρωτάθλημα (κέρδισε δύο φορές ο Παναθηναϊκός), τη Euroleague (κέρδισε ο Ολυμπιακός) και το Super Cup (κέρδισε ο Ολυμπιακός), έχοντας «μοιράσει» τις νίκες (2-2).

Το «τριφύλλι», βέβαια, παρατάσσεται στον τελικό έχοντας την προϊστορία με το μέρος του, καθώς οι πολυνίκεις του θεσμού (20 κύπελλα) μετρούν σε δέκα τελικούς «αιωνίων» επτά νίκες!
    
Ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να συνεχίσει στην παρθενική παρουσία του Εργκίν Αταμάν σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας την κυριαρχία του «τριφυλλιού» στο θεσμό, οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του 21ου τροπαίου στην Ιστορία τους. 

Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν το 12ο τρόπαιο στην Ιστορία τους και τρίτο διαδοχικό!
    

Διαβάστε επίσης:

Ζεφύρι: Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας λόγω πυροβολισμών – Στο Τμήμα οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Σοκ στην Bundesliga: Πέθαναν δυο οπαδοί στο Λειψία-Γκλάντμπαχ

Ντόχα: Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά οριακά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η 4Χ100μ. μικτή ομαδική γυναικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58