search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:52
MENU CLOSE

Σεμινάριο στην Ουάσιγκτον για τον ΥΠΕΞ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2321
15/02/2024
18.02.2024 16:02
blinken-gerapetritis-new

Πέρα από τα… οικολογικά, ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί και με πιο καυτά και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα της ελληνικής διπλωματίας, καθώς συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Σε τέτοιου είδους επαφές, όπου το χάσμα ισχύος μεταξύ των συνομιλητών είναι δεδομένο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άκουσε με πολλή προσοχή τα όσα είπε ο Μπλίνκεν για τις μεγάλες απειλές στο επίπεδο της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας.

Με άλλα λόγια, κατά τη συνάντησή τους ο Μπλίνκεν μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν μισή ντουζίνα στρατιωτικές βάσεις, επ’ ακριβώς τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον για μια σειρά από ζητήματα:

Πρώτον, ηρεμία στα ελληνοτουρκικά, δεύτερον, στο ράφι προσώρας το Κυπριακό για να μην υπάρξουν (για τις ΗΠΑ) προβλήματα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και, τρίτον (και σημαντικότερο αυτήν την περίοδο), ελληνική εμπλοκή στην αμερικανοβρετανική πολεμική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου «βρέχει» πυραύλους που εκτοξεύουν οι Χούθι κατά εμπορικών πλοίων που έχουν σχέση με το Ισραήλ και πολεμικών πλοίων που τα προστατεύουν.

Διαβάστε επίσης:

Χαμογελά ο Λοβέρδος

Κασσελάκης by night: Για ποτό στου Ψυρρή με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά (Video)

Δεν παίζουν μ’ αυτά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:52