search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Δένδιας: Ανησυχώ πάρα πολύ, η Τουρκία έχει χαμηλώσει τους τόνους, αλλά δεν έχει αλλάξει θέσεις

20.02.2024 22:02
DENDIAS2
Eurokinissi

«Ανησυχώ και μάλιστα πάρα πολύ» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στη Βουλή κρατώντας αποστάσεις από το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείται.

«Η Τουρκία μπορεί να έχει χαμηλώσει τους τόνους και να έχει σταματήσει τις παραβιάσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία από τις θέσεις της», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο ενημέρωσης της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Τουρκία με την τελευταία Navtex συνδυάζει την κυριαρχία με τη ναυσιπλοΐα. Η σχετική απάντηση ήρθε μετά το ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη για τη σημερινή δεύτερη Navtex.

«Σε μια από τις τελευταίες NAVTEX, η Τουρκία συνδυάζει την κυριαρχία με την ναυσιπλοΐα για πρώτη φορά. Ναι μεν έχει χαμηλούς τόνους, έως και ευγένεια τολμώ να πω, αλλά το υφέρπον αφήγημα είναι εκεί. Δεν δικαιούμεθα να το αγνοούμε. Να μην έχουμε ψευδαισθήσεις», είπε ο Νίκος Δένδιας για να προσθέσει: «Ανησυχώ και μάλιστα πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατ. δίπλα μου που διατυπώνουν ισχυρισμούς εκτός διεθνούς δικαίου έστω και sotto voce, εγώ ανησυχώ. Δεν μπορώ να αγνοήσω την πρόκληση που διαφαίνεται. Εάν δεν το κάνω αυτό, τότε εγκληματώ».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης ανέφερε: «Καθημερινά μας απειλεί ο Ερντογάν. Απειλούμεθα… Υπάρχουν όπλα, η παλλαϊκή άμυνα θα βοηθήσει. Μονο τους 5.000 κυνηγούς να μαζέψουμε, και μαζί και με την παλλαϊκή άμυνα, θα τα βγάλουμε πέρα και μόνοι μας, αλλά χρειαζόμαστε και εσάς».

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πάντως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν τα νησιά μας ανυπεράσπιστα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν δεδομένων και των πληθυσμιακών και οικονομικών συνθηκών, για να παραμείνει αλώβητη η εθνική μας κυριαρχία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ινδία την Τετάρτη ο Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης

ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη στην ΠΓ – «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια κανενός – Καθαρή εντολή μέχρι τις εθνικές, αλλιώς πάμε στα μέλη»

Απίστευτο φάουλ του Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή: Eίπε ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:50