search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:47
MENU CLOSE

Μπλόκα οι αγρότες, μπλόκα και στον… ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

22.02.2024 06:15
dimitris-stoumpos

Με εντυπωσιακό τρόπο «κατέλαβαν» το κέντρο της πρωτεύουσας οι χιλιάδες αγρότες που συνεχίζουν να διεκδικούν σχεδόν τα αυτονόητα για τον κρίσιμο, αλλά βαριά δοκιμαζόμενο πρωτογενή τομέα, όμως στην κυβέρνηση είναι «ευχαριστημένοι» για την… επιτυχημένη «τροχαία» διαχείριση της κατεβασιάς τους μπροστά στη Βουλή! Προβληματίζονται βέβαια στο «επιτελείο» του Μαξίμου για τη συνέχεια, αλλά θεωρούν ότι το «πιλοταρισμένο» πλαίσιο διαλόγου που θα κάνουν θα είναι αρκετό για «εκτόνωση» των αγώνων των αγροτών χωρίς να αναγκαστούν να προσθέσουν κάποια ακόμη μέτρα!

Άλλωστε «επιτελικότατα» ο ένας υπουργός αποκλείει κατηγορηματικά πρόσθετες ενέργειες υπέρ των αγροτών, ο άλλος καλλιεργεί «προσδοκίες» αν είναι «προσηνείς» στα κυβερνητικά επικοινωνιακά και παλαιοκομματικά παίγνια, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που όταν πιέζεται δίνει «δίκιο», «ψάχνεται» για λύσεις και πριν φύγει για την Ινδία «εκτίμησε» στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι τώρα «αρχίζει» και… η δουλειά των αγροτών στα χωράφια (πολύ επικοινωνιακό «δούλεμα»)!

Τα κυβερνητικά «χωράφια», παρά τον συνωστισμό προβλημάτων σε πολλαπλά μέτωπα (μετά τα άγρια ζόρια στον νόμο για τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια), θα τα διαχειριστεί στην επιστροφή του περιμένοντας να τα ξεπεράσει, συσπειρώνοντας προς τα δεξιά αυτή τη φορά την κυβερνητική πλειοψηφία στο… νέο νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα και τα πολυθρύλητα… μη κρατικά ΑΕΙ, που τόσες και έντονες μαζικές αντιδράσεις προκάλεσαν και προκαλούν.

Περιμένοντας, λοιπόν, τα μπλόκα των αγροτών για να δει την αντοχή τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει αναπάντεχα «δώρα» από τη σπαρασσόμενη αξιωματική (για πόσο ακόμη;) αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που 24ωρα πριν από το… συνέδριό του είδε να μπαίνουν… «μπλόκα» στην υποτιθέμενη συλλογική προσπάθεια από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος (με τη «μοναρχική» διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος με δομικά πολιτικά επίδικα) και τα… «μπλόκα» ουσιαστικά σύσσωμης της Π.Γ., που συνεδρίασε εκτάκτως δύο φορές μέσα σε δύο μέρες!

Δεν το λες κλίμα «εμπιστοσύνης» και κοινής προσπάθειας για την πορεία προς τις ευρωεκλογές (παρά τις εκ των υστέρων πρόχειρες «διορθώσεις»). Σε τέτοια πρωτοφανή, κορυφαία πολιτική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν πολλαπλά λάθη και ελλείμματα πολλών χρόνων, ενώ το τελευταίο εξάμηνο, μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη, συνεχίστηκαν και ξεσπάνε διαρκώς τόσο με την ακραία αρχηγική, επικοινωνιακή πρακτική του ιδίου, αλλά και με την ουσιαστική «αφωνία» στα ηγετικά όργανα, όπου απλώς επαναλαμβάνονται οριακές, συγκυριακές συνεννοήσεις στελεχών που δεν οδηγούν σε ανοικτές, αποτελεσματικές αποφάσεις και ενέργειες.

Όπως έδειξαν οι πρόσφατες πολυδιασπάσεις (που «έφτιαξαν» σχήματα Νέας Αριστεράς, Π. Κόκκαλη κ.ά.), τα δομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζονται με «αμνησία» ευθυνών, συγκυριακούς χειρισμούς, ετσιθελισμούς και αμέτρητες φιλοδοξίες που φαίνεται να έρχονται κατά κύματα… Ο κόσμος της ευρύτερης δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής, οικολογικής ευαισθησίας και διαδρομής έχει πληγωθεί βαριά από όσα έγιναν και γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ χθες και τώρα (και όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ) και αναζητά ένα «μπλόκο» στον κατήφορο (και δημοσκοπικό) και θα κρίνει αυστηρά κάθε μεγάλο – μικρό παραγοντισμό στην ευρύτερη «περιοχή» μπροστά και στις ευρωεκλογές.

«Λευκές επιταγές» δεν δίνονται σε κανένα πρόσωπο, σε καμιά πλευρά ή παρέα και σε κανένα «πυροτέχνημα» για… ιθαγενείς. Με ανεβάσματα στα τρακτέρ, με πανό του τύπου «Έχουν δίκιο οι αγρότες», με κινήσεις μεμονωμένης «επιστροφής» ή αναζήτηση «σωτήρων» δεν συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη δυνατή, πολύχρωμη, ενωτική πολιτική συσπείρωση και ανάταξη του κόσμου, των συμπολιτών μας, που προσδοκούν αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία και αυταρχισμό με αξιοπιστία, φορτίο αξιών, ιδεών και πρωτίστως ηθική στην πολιτική.

Με συνέδρια προκάτ, με προβολές «αστέρων», με γκαλά επιχειρηματιών και με δόσεις υποκρισίας ή αναμνηστικές δόσεις προπαγάνδας δεν ανατάσσεται το «κώμα» της ευρύτερης περιοχής των δυνάμεων που διεκδικούν πραγματικές αλλαγές στη χώρα και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Οι βουλευτές της πλειοψηφίας και ο αόρατος μανδύας του Χάρι Πότερ

Το θλιβερό τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ

Το δόγμα του σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο εκβιασμός του Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:46