search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:02
MENU CLOSE

Migaloo: Δείτε το υποβρύχιο γιοτ-παλάτι για δισεκατομμυριούχους (Photos / Video)

22.02.2024 10:13
migaloo

Μέχρι τώρα ξέραμε για υπερπολυτελή σκάφη. Ξέραμε επίσης για ιδιωτικά νησιά, όπου οι εκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες τους μπορούν να περνούν ονειρεμένες διακοπές μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Η ναυπηγική όμως εταιρεία «Migaloo», στην Αυστρία, ανεβάζει την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια σε άλλα επίπεδα κατασκευάζοντας το πρώτο υποβρύχιο υπερπολυτελές γιοτ. Ένα σκάφος που απευθύνεται στα ακριβά γούστα και τις ανάγκες των δισεκατομμυριούχων πελατών της εταιρείας. Ένα σκάφος που θαρρείς πως βγήκε από ένα όνειρο…

Το όνειρο

Το «Migaloo M5» θα μπορεί να φιλοξενεί 40 άτομα (20 καλεσμένους κι άλλους τόσους πλήρωμα). Πάνω στην πανοραμική πλατφόρμα του σκάφους βρίσκονται τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του ιδιοκτήτη: 1.300 τ.μ. συνολικά, που διαθέτουν πισίνα, ταράτσες, και πολυτελείς χώρους διαβίωσης.

Όμως και οι επισκέπτες δεν μένουν παραπονούμενοι: εκτός από τις καμπίνες τους, έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο spa, με σάουνα και χαμάμ, κλειστή αίθουσα για σπορ, κινηματογράφο, καζίνο, και βέβαια μπαρ με υποβρύχια θέα!

Στα πλευρά του σκάφους «κρύβονται» τα απαραίτητα θαλάσσια παιχνίδια: Jet-Ski, βαθυσκάφη 6 ατόμων, υποβρύχια scooter και βέβαια εξοπλισμός καταδύσεων. Στο «Migaloo M5», μπορεί να προσγειωθεί ακόμη και ελικόπτερο, το οποίο φιλοξενείται σε χώρο που γίνεται υπόγειος και υπό πίεση όταν το σκάφος καταδύεται. Για να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι προκλήσεις, και να υπάρχουν όλες αυτές οι παροχές, υπήρξε ένας πρωτοποριακός σχεδιασμός και δόθηκαν λύσεις που θεωρούνταν ως τώρα αδύνατες.

Η εταιρεία διαθέτει τρία υποβρύχια σούπερ γιοτ, το «Migaloo M3», το «Migaloo M5» με μήκος 150 μέτρα που στοιχίζει 2 δις δολάρια, και τη ναυαρχίδα του στόλου, το «Migaloo M7»  που έχει μήκος 300 μέτρα και στοιχίζει 2,3 δις δολάρια. Εννοείται ότι κάθε πελάτης μπορεί να διαμορφώσει το εσωτερικό του σκάφους με τα υλικά που θέλει, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό.

Η εταιρεία «Migaloo» κατασκευάζει και το «Kokomo Ailand» ένα ιδιωτικό νησί στο οποίο θα μπορεί να δένει το γιοτ. Το νησάκι αυτό, μοιάζει με θαλάσσια εξέδρα, έχει μήκος 117 μέτρα, και διαθέτει όλα αυτά που θα είχε ένα ιδιωτικό νησί και ένα κρουαζιερόπλοιο ταυτόχρονα.  

Τα διαμερίσματα του ιδιοκτήτη βρίσκονται 70 μέτρα πάνω από το νερό, και έχουν μια ηγεμονική θέα 360 μοιρών! Έχει δικό του ελικοδρόμιο, ανοιχτά μπαρ, εστιατόρια, και barbeque, κατάστρωμα με τροπικά φυτά (jungle deck) και καταρράκτη, δύο γυάλινους ανελκυστήρες, τζακούζι με γυάλινο δάπεδο, ακόμη και εξωτερική σκηνή που μπορεί να φιλοξενεί συναυλίες καλλιτεχνών.  Όλα έχουν προβλεφθεί!

Το σκάφος, και το σκηνικό συνολικά, φέρνει στο νου το βιβλίο «20.000 Λεύγες υπό την Θάλασσα» του οραματιστή συγγραφέα, Ιουλίου Βερν. Οπότε, εκτός από τον δισεκατομμυριούχο που θα το αποκτήσει, σίγουρα χρειάζεται κι έναν «Πλοίαρχο Νέμο» για να το κυβερνήσει.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτέλεσαν άνδρα που τους… «απείλησε» με πλαστικό πιρούνι – Σοκαριστικό video

Ύβρεις Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Αυτός ο “πουτ…. γιος” αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα» (video)

Γάζα: Φονικό ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία εργαζομένων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» – Δύο νεκροί, έξι τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:56