search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:56
MENU CLOSE

4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ζυμώσεις σε πηγαδάκια και στρογγυλά τραπέζια, άδειες καρέκλες στο στάδιο και ένας ευδιάθετος Κασσελάκης (Photos)

23.02.2024 18:33
kasselakis-12

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μάχη για την ηγεσία έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, με τους σύνεδρους να αναλώνονται σε… ζυμώσεις μετά την παρέμβαση Τσίπρα και την απάντηση Κασσελάκη, που οδηγούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τετραπλές εκλογές.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Τάε Κβον Ντο είναι σε εξέλιξη, στον απόηχο των όσων συνέβησαν χθες, τα οποία ωστόσο κυριαρχούν στα πηγαδάκια, με αποτέλεσμα οι άδειες καρέκλες στο στάδιο του Φαλήρου να κυριαρχούν ως εικόνα, καθώς ελάχιστοι κάθονται στις εξέδρες, σε αντίθεση με το συνέδριο του 2022.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει ευδιάθετος.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε περίπτερα, χαιρέτησε θερμά τους συνέδρους και συνομίλησε μαζί τους. Τράβηξε και φωτογραφίες με τον κόσμο που παρακολουθεί τις εργασίες του συνεδρίου.

Νωρίτερα, τα βλέμματα τράβηξε ηλικιωμένος σύνεδρος με πανό που έγραφε «ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος ποτέ νικημένος». Ο άνδρας περιφερόταν μέσα στο γήπεδο και στάθηκε και μπροστά στον Διονύση Τεμπονέρα την ώρα που βρισκόταν στο βήμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης τον εντόπισε και φωτογραφήθηκαν μαζί.

«Ο μεγαλύτερος εγγυητής της ενότητας είστε εσείς» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνομιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο.

Στη συνέχεια μετέβη στο στούντιο του «Στο Κόκκινο», όπου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί στα μέλη του κόμματος η δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής.

Την ίδια ώρα βέβαια τα στρογγυλά τραπέζια συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Είναι ενδεικτικό ότι στην αίθουσα Α’ όπου διεξήχθη η συζήτηση για Περιβάλλον – Κλιματική Κρίση και Προσαρμογή, αρκετός κόσμος έμεινε από έξω καθώς η αίθουσα ήταν γεμάτη.

Εντωμεταξύ, προς μία υποψηφιότητα, αυτή της Όλγας Γεροβασίλη δείχνουν οι διεργασίες, που συντελούνται στο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια των αμφισβητιών του Στέφανου Κασσελάκη να κερδίσουν τη μάχη της αρχηγίας, που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής σχεδιάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της αύριο Σάββατο στο συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεροβασίλη είδε στο γραφείο της μεταξύ των άλλων τον Γιάννη Ραγκούση, τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πολλούς βουλευτές, αλλά και τον Διονύση Τεμπονέρα.

Λίγο αργότερα ο νεαρός εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πρόθυμος από το βήμα της βήμα του συνεδρίου «να κάνει στη άκρη για το κοινό καλό».

Με την αποστροφή του αυτή και χωρίς να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του ο κ. Τεμπονέρας έδειξε ότι εγκαταλείπει τη φιλοδοξία να διεκδικήσει την αρχηγία και πιθανότατα τάσσεται στο πλευρό της κυρίας Γεροβασίλη, εάν βέβαια δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Νωρίτερα ο ίδιος είχε ασκήσει εμμέσως πλην σαφώς σφοδρή κριτική για την πορεία του κόμματος υπό τον κ. Κασσελάκη.

Απομένει να φανεί πόσο ευρύ θα είναι το μέτωπο των στελεχών και κορυφαίων παραγόντων, που θα σταθεί δίπλα στην κυρία Γεροβασίλη και βεβαίως πόσο ανοιχτά και με τι ένταση θα παράσχει τη στήριξή του ο Αλέξης Τσίπρας στην κυρία Γεροβασίλη. Ότι θα είναι στο πλευρό της πάντως είναι δεδομένο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Γεροβασίλη με Τεμπονέρα στη Βουλή – Αναζητείται μέτωπο ενάντια στον Κασσελάκη

Τέμπη: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής η συζήτηση για το έγκλημα

Επίκαιρη επερώτηση ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48