search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:45
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Αποδοκιμασίες για την αναφορά του στο δάνειο Κασσελάκη – «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» (Video)

24.02.2024 15:19
ragkousis

Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την τοποθέτησή του στο βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει για τρίτη μέρα τις εργασίες του. 

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από το σώμα των συνέδρων όταν το μέλος της ΠΓ άσκησε κριτική για το δάνειο λέγοντας «όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το». Βέβαια, υπήρξαν και χειροκροτήματα κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε εκ νέου την πρότασή του για την Κεντροαριστερά, ενώ σε σχέση με τις εξελίξεις ανέφερε πως έχει ξεκινήσει «ένα πρόωρο blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών» η οποία «δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Στ. Κασσελάκη. Και το χειρότερο με την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, είναι ότι επιδιώκει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, ώστε αυτές να μην εξουδετερωθούν».

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες»

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες» συνέχισε εξηγώντας: «Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα εξουσίας. Αυτές οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιονεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών κατά αντιστοιχία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Δεδομένου του νέου εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, οι δύο πρώτοι των ευρωεκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων -εφόσον ο 2ος έχει καθαρό προβάδισμα- οι δύο βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2027. Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι οι 3 επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα 3 επόμενα χρόνια, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τη 2η θέση. Επομένως συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού τεθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στο πρωτοφανές καθεστώς της προληπτικής διαχείρισης μιας προεξοφλημένης ήττας, η ετυμηγορία ανήκει σε εσάς και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Προφανώς, με απόλυτο τρόπο θα τη σεβαστούμε».

Ακολούθως κλιμάκωσε την κριτική του προς την ηγεσία:

«Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα – πολλά – τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα. Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το. Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τις. Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το. Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το».

Τέλος, «όσες και όσοι θέλετε τώρα και σε συνέχεια της διάσπασης, να στοχοποιήσετε και να συκοφαντήσετε εκείνους που πήραν στην πλάτη τους την αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή τα προηγούμενα 4 χρόνια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, κάντε το. Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι. Έχω προειδοποιήσει από την ΚΕ του Δεκεμβρίου ότι πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών. Κάποιοι μάλιστα επειδή τους άρεσε αυτή η μεταφορά, μας παρομοίασαν με τον Τιτανικό. Έκαναν λάθος. Διότι ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο. Εμείς το βλέπουμε. Μήνες τώρα. Κι επειδή μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα κατά 50% του συγκεκριμένου διλήμματος, θέλω σήμερα με βάση όλα τα παραπάνω, να σας πω πολύ απλά και πολύ καθαρά συντρόφισσες και σύντροφοι: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Διαβάστε επίσης:

«Ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: Διαφωνώ με Ανδρουλάκη – Δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω, δηλώνει η Γιαννακοπούλου

Αήθης επίθεση Ζαχαριάδη σε Κασσελάκη για την εταιρία: Επικαλέστηκε την παραίτηση Αντόνιο Κόστα και τον διόρθωσε ο… Πέτσας

Καταριανός πρέσβης στην Ελλάδα: Βούληση του Κατάρ για ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεων με την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:42