search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:23
MENU CLOSE

Κάιρο: Χωρίς το Ισραήλ οι συνομιλίες εκεχειρίας στη Γάζα

03.03.2024 19:32
gaza

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά την απόφαση της Χαμάς να απορρίψει αίτημα για έναν πλήρη κατάλογο με τους ομήρους που είναι ακόμη ζωντανοί, ανέφερε ισραηλινή εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει καμία ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κάιρο», αναφέρει διαδικτυακή έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth που επικαλείται πηγές από ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Η Χαμάς αρνείται να δώσει σαφείς απαντήσεις και επομένως δεν υπάρχει λόγος να αποσταλεί η ισραηλινή αντιπροσωπεία», προσθέτει.

Πάντως, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς δήλωσε σήμερα στο AFP ότι μια ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να είναι εφικτή τις επόμενες 24 με 48 ώρες, εφόσον το Ισραήλ δεχθεί τα αιτήματα του παλαιστινιακού κινήματος.

«Αν το Ισραήλ δεχθεί τα αιτήματα της Χαμάς, τα οποία περιλαμβάνουν την επιστροφή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία μέσα στις επόμενες 24 ή 48 ώρες», επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας της Χαμάς, παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι «δεν υπάρχει ακόμα» συμφωνία. Από την ισραηλινή πλευρά δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο.

Το μήνυμα Μπάιντεν στους διαπραγματευτές

Την ίδια στιγμή, ο αμερικανός πρόεδρος πιέζει για συμφωνία τους διαπραγματευτές που διεξάγουν συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Φέρτε μου μια συμφωνία», φέρεται να είπε -σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους- στον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, οι οποίοι βοηθούν στις διαπραγματεύσεις για τους όρους μιας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε το Axios.

Ο Μπάιντεν δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους ψηφοφόρους για τη συμμαχία των ΗΠΑ με το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αγανακτισμένος Πάπας Φραγκίσκος για Γάζα: «Κουβαλώ καθημερινά στην καρδιά μου τον πόνο των ανθρώπων- Αρκετά!»

Τζο Μπάιντεν: Το viral φιλί του «Πλανητάρχη» στην Τζόρτζια Μελόνι (Video)

Νεκρά 15 παιδιά από υποσιτισμό και αφυδάτωση σε νοσοκομείο της Γάζας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:23