search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Μαζικές αγωγές κατά του δισεκατομμυριούχου από πρώην στελέχη του Twitter – Τι διεκδικούν

05.03.2024 16:46
elon-musk_0503_1460-820_new
credit: AP

Ο Έλον Μασκ και η εταιρία Χ ενάγονται για ένα τεράστιο ποσό -128 εκατομμυρίων δολαρίων- σε έναν μεγάλο αριθμό αγωγών με αξιώσεις που προβάλλουν πρώην ανώτερα στελέχη του Twitter.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι απολύθηκαν χωρίς λόγο και ζητούν αποζημιώσεις που δεν καταβλήθηκαν όταν ο Έλον Μασκ τους έδειξε την πόρτα της εξόδου. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο Μασκ τους έφερε προ τετελεσμένων και περιγράφουν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ως έναν άνθρωπο που «πιστεύει ότι οι κανόνες δεν τον αφορούν» και «καταδιώκει όποιον διαφωνεί μαζί του».

Ο πρώην CEO του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, Νεντ Σαγκάλ, ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Βιτζάγια Γκάντε και ο σύμβουλος της εταιρίας, Σον Έντζετ υποστηρίζουν στην αγωγή τους ότι απολύθηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος, την ημέρα που ο Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter, που μετονόμασε αργότερα σε Χ.

Τα πρώην στελέχη του Twitter υποστηρίζουν ακόμα ότι επειδή ο Έλον Μασκ δεν ήθελε να καταβάλει αποζημιώσεις «κατασκεύασε ψεύτικες αιτιολογίες» και έβαλε υπαλλήλους διαφόρων εταιριών του να υποστηρίξουν τις αιτιολογίες αυτές.

«Υπό τον έλεγχο του Μασκ, το Twitter έγινε εταιρία-απατεώνας, στίβοντας τους υπαλλήλους, τους πωλητές και άλλους», γράφουν στην αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

«Ο Μασκ δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, πιστεύει ότι οι νόμοι δεν τον αφορούν και χρησιμοποιεί τον πλούτο και τη δύναμή του για να επιτίθεται σε όποιον διαφωνεί μαζί του», υποστηρίζουν τα πρώην στελέχη του Twitter, που διεκδικούν μισθούς ενός χρόνου και μπόνους μετοχών με την αξία που είχαν κατά την εξαγορά του Twitter.

Οι απολύσεις έγιναν με αιτιολογία ότι τα στελέχη αυτά επέδειξαν «βαριά αμέλεια» ή «εσκεμμένη παράβαση» καθηκόντων, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται, σημειώνοντας μάλιστα ότι η εταιρία Χ αντιμετωπίζει ένα τεράστιο αριθμό αγωγών για μη καταβληθείσες αποζημιώσεις σε άτομα που εργάζονταν στο Twitter και απολύθηκαν όταν εξαγοράστηκε η εταιρία από τον Έλον Μασκ.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Κρίθηκε ένοχος από την αλβανική δικαιοσύνη – Δύο χρόνια φυλάκιση

Κομισιόν: Πρόταση για κοινή αγορά όπλων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Κέιτ Μίντλετον: Από αναβολή σε αναβολή η επιστροφή στα βασιλικά καθήκοντα – Στις 8 Ιουνίου η πρώτη επίσημη εμφάνισή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:04