search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:37
MENU CLOSE

Η Πελώνη περιγράφει την επίθεση στην Οδησσό: Ακούστηκαν σειρήνες και μια μεγάλη έκρηξη την ώρα που μπαίναμε στα αυτοκίνητα

07.03.2024 11:33
pelwni-skai

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, περιέγραψε την εμπειρία της με τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, στη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε:

«Έγινε χτες το πρωί, είχαμε μία ξενάγηση από το πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο λιμάνι της Οδησσού όπου έδειξε τις υποδομές που έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις. Την ώρα που τελείωσε η ξενάγηση και την ώρα που μπαίναμε στα αυτοκίνητα ακούστηκαν σειρήνες και μία μεγάλη έκρηξη, και μετά έγινε η συνάντηση με τον κ. Ζελένσκι» είπε η κα Πελώνη.

Αυτός ο πόλεμος μας αφορά όλους

«Ψυχραιμία επικράτησε, αλλά όσοι ήμασταν εκεί καταλάβαμε την ιστορικότητα της επίσκεψης του πρωθυπουργού που θυμίζω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη στην Ουκρανία και στη συγκεκριμένη πόλη με όλο τον συμβολισμό ιστορικό, πολιτισμικό και συναισθηματικό που έχει και αυτό που καταλαβαίνουν όλοι είναι τι σημαίνει πόλεμος. Δεν είναι μία άσκηση, είναι καθημερινότητα για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, τη φρίκη που περνούν, κατεστραμμένα κτίρια, επιθέσεις στη διάρκεια της μέρας και της νύχτας και αναδεικνύει τον λόγο γιατί αυτός ο πόλεμος μας αφορά όλους, τον λόγο για τον οποίο πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη της Ουκρανίας σε όλα τα μέτωπα και αυτό το μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν η επίθεση είχε στόχο τον κ. Ζελένσκι, ήταν τυχαία ή μπορεί να αφορούσε την ελληνική αντιπροσωπεία, επεσήμανε πως δεν γνωρίζει υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που συμβαίνει είναι ιδιαίτερο ανησυχητικό».

O συμβολισμός της Οδησσού για την Ελλάδα

Τέλος η κα Πελώνη επισήμανε τον ιδιαίτερο συμβολισμό που καταλαμβάνει η Οδησσός για τη χώρας μας. «Η Οδησσός έχει μία συγκεκριμένη σημασία για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ως λιμάνι και ως αρχή της Φιλικής Εταιρείας και ως κέντρο της ελληνικής παιδείας της διασποράς για την οποία και αυτό συζητήθηκε χθες ότι η Ελλάδα πέρα από τη στήριξη στην Ουκρανία, σκοπεύει να συμβάλλει στην ανοικοδόμησή της και ιδιαίτερα στην πόλη της Οδησσού και τα πολιτιστικά μνημεία λόγω των ιστορικών δεσμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Κόκκαλης: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη»

Ψάχνοντας «Αϊ-Γιώργη» για τον «δράκο» της ακρίβειας

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό και το σενάριο της υψηλόβαθμης ευρωπαϊκης θέσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:36