search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:25
MENU CLOSE

Τζο Μπάιντεν: Το σχόλιο για τον Νετανιάχου που «έπιασε» ανοιχτό μικρόφωνο (Video)

08.03.2024 21:45
biden

Η απογοήτευση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει να αυξάνεται, με τον πρόεδρο να ακούγεται σε ανοιχτό μικρόφωνο να λέει ότι αυτός και ο Ισραηλινός ηγέτης θα χρειαστεί να έχουν μια συνάντηση στην οποία θα καταλάβει ότι έχει πάρει το λάθος μονοπάτι.

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν καθώς μιλούσε με τον γερουσιαστή Μάικλ Μπένετ, στην αίθουσα της Βουλής μετά την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το βράδυ της Πέμπτης.

Στη συνομιλία, ο Μπένετ συγχαίρει τον Μπάιντεν για την ομιλία του και προτρέπει τον πρόεδρο να συνεχίσει να πιέζει τον Νετανιάχου για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ ήταν επίσης παρόντες.

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν απάντησε χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι του Νετανιάχου, λέγοντας: «Του είπα, Μπίμπι, και μην το επαναλάβεις, αλλά εσύ και εγώ θα έχουμε μια συνάντηση “έλα στον Ιησού”» (come to Jesus meeting), μια έκφραση που έχει να κάνει με μια τελευταία ευκαιρία να καταλάβει πού κάποιος έχει κάνει λάθος. Μια μεταφορική συνάντηση με τον Ιησού δεν είναι ποτέ ευχάριστη, είναι συχνά η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει γνώμη κάποιος πριν τεθούν σε ισχύ τρομερές συνέπειες.

Στη συνέχεια, ένας συνεργάτης του προέδρου, του μίλησε ψιθυριστά και τον ειδοποίησε ότι τα μικρόφωνα παρέμεναν ανοιχτά.

«Ήταν ανοιχτό το μικρόφωνο εδώ», είπε ο Μπάιντεν. «Ωραία. Αυτό είναι καλό».

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η διευρυνόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και ο αυστηρός έλεγχος των φορτηγών βοήθειας από το Ισραήλ έχουν αφήσει σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό σε απελπιστική έλλειψη τροφίμων. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι η πολιορκία και η επίθεση του Ισραήλ ωθούσαν το παλαιστινιακό έδαφος σε λιμό.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: 46 πρόσφυγες έφτασαν στη Λαμπεντούζα – Ένας νεκρός

Ερντογάν: Αυτές είναι οι τελευταίες μου εκλογές

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στη Μόσχα από «εξτρεμιστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09