search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 10:36
MENU CLOSE

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τη γενναία επίσκεψη»

09.03.2024 13:27
ODISSOS

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην Οδησσό, χαρακτηρίζοντάς τη «γενναία».

Σε ανάρτησή του, ο ουκρανός πρόεδρος επισήμανε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας».

Ολόκληρο το μήνυμα Ζελένσκι:

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

Το μήνυμα στον Πούτιν

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Πέμπτη, στο Βουκουρέστι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 «Αυτή τη σκοτεινή ώρα της Ευρώπης με τον πόλεμο στην Ουκρανία δείξαμε την αποφασιστικότητά μας στην στήριξη της Ουκρανίας έναντι αυτού του πολέμου με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας δεν περίμεναν ίσως. Εξακολουθούμε λοιπόν να στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά, στρατιωτικά, έχουμε αναλάβει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός.

»Βρισκόμουν χθες στην Οδησσό με τον πρόεδρο Ζελένσκι, όταν ένας ρωσικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι, όταν το είχαμε επισκεφθεί και νομίζω πως πραγματικά πρέπει να έχουμε μόνο ένα μήνυμα προς το Κρεμλίνο: Δεν θα μας φοβίσετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και τους σπουδαίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και φυσικά θα παραμείνουμε απόλυτα ενωμένοι στην απόφασή μας αυτή».

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα ΠΑΣΟΚ με Πιερρακάκη: Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για γενίτσαρο και θυμίζουν τι έλεγε πριν 10 χρόνια 

Μη κρατικά ΑΕΙ: Κυβερνητική ικανοποίηση σε όλα τα επίπεδα για την ψήφιση του νομοσχεδίου

Μη κρατικά ΑΕΙ: Φίμωση βουλευτών του καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση της Βουλή 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 10:33