search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Ο Αρμένης και μια παράξενη κόρη…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2324
9/3/2024
09.03.2024 06:05
armenis-new

Ο Γιώργος Αρμένης, πάντα με ενδιαφέρουσες και χειμαρρώδεις ερμηνείες, φιλοξενείται αυτή την άνοιξη στο Θέατρο Αργώ – Studio με το έργο «Χόρεψέ με, πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία, από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως την Τρίτη 21 Μαΐου.

Το έργο. Όπως μας δηλώνει η συγγραφέας – η οποία συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση–, «ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από τη δική του διαταραχή, που πάλλεται μέσα του, αναζητεί την προσωπική του λύτρωση.

Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς τη ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται τη δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί.

Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης. Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με τη νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως τη σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί».

Το μήνυμα. Σκηνοθέτης και συγγραφέας επισημαίνουν: «Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς τ’ αριστερά και τ’ άλλα μισά προς τα δεξιά.

Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα έπεται μιας άλλης, όπου τίποτα δεν αλλάζει».

INFO

Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Κονταξής. Ενδυματολογία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης. Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης. Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος. Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης. Τρέιλερ: Thanos Angelis. Γραφιστική επιμέλεια: Playwalk. Εταιρεία Παραγωγής: Non Grata Productions

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2024: Παρέλαση… διαμαντιών στο κόκκινο χαλί – Τα κοσμήματα των σταρ του Χόλιγουντ που θα κλέψουν την παράσταση

Μόρτζος για Λαμπάτο: Ερχόταν στις πρόβες μεθυσμένος, δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός και να είσαι μπεκρής

Η Κιάρα Φεράνι ως τζόκερ στο εξώφυλλο του L’ Espresso – Αποζημίωση θα διεκδικήσει η ινφλουένσερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:35