search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:40
MENU CLOSE

«Sexy Laundry» της Μισέλ Ριμλ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2324
9/3/2024
09.03.2024 06:40
theatro-new

Έργο ευφρόσυνο, που ρέει σαν αφρός σαμπάνιας, είναι το «Sexy Laundry» της Μισέλ Ριμλ, καθώς αντιμετωπίζει με χιούμορ ένα «κοινό», θα έλεγα, πρόβλημα, το οποίο αφορά στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών έπειτα από έναν πολύχρονο γάμο.

Η Καναδέζα συγγραφέας φέρνει στη σκηνή τον Λάρι και την Άλις, που ύστερα από 25 χρόνια συμβίωσης, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά, αρκετή φαλάκρα και πολλά παχάκια, συνυπάρχουν με αγάπη αλλά με ολίγον ώς καθόλου σεξ.

Αυτή που δυσανασχετεί περισσότερο είναι η Άλις, καθώς η ροή του χρόνου τής δημιουργεί ανασφάλεια και κενό. Έτσι πείθει τον άνδρα της να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο, θεωρώντας πως εκεί ίσως καταφέρουν να επανακτήσουν τη χαμένη τους φλόγα.

Μοναδικό της όπλο, ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Σεξ για αρχάριους», του οποίου τις υποδείξεις αποπειράται να ακολουθήσει κατά γράμμα. Ωστόσο ούτε το προκλητικό της νυχτικό ούτε οι φαντασιώσεις της και κυρίως ούτε οι συμβουλές του βιβλίου (που προκαλούν ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα) κατορθώνουν το ποθητό αποτέλεσμα. Ο Λάρι, αγκυρωμένος στη ρουτίνα του, δεν επιδέχεται αλλαγές.

Αυτή η γλυκόπικρη κωμωδία, απλή αλλά δραματουργικά φροντισμένη, ρέει αβίαστα, ενώ κάτω από την εύπεπτη επιφάνειά της κρύβει αλήθειες με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μας μεταδίδει καίρια πτυχές μιας πραγματικότητας που πολλοί έχουμε βιώσει, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει τόσο τις κωμικές στιγμές όσο και τις δόσεις συγκίνησης που εμπεριέχει το έργο.

Δίνοντας έμφαση στην ψυχογράφηση των χαρακτήρων, ο ίδιος υποδύεται ιδανικά τον Λάρι, κεντώντας με λεπτομέρεια την προσωπικότητά του. Άμεσος και απόλυτα φυσικός, γλιστρά με άνεση από την αμηχανία στην απαξίωση και από την αδιαφορία στην τρυφερότητα.

Δίπλα του η Ρένια Λουιζίδου ενσαρκώνει με μπρίο αλλά και μελαγχολία την παραμελημένη σύζυγο που φτάνει σε ένα οριακό στάδιο της ζωής της, όπου αντιλαμβάνεται πως «χαράμισε» τα καλύτερά της χρόνια (ως εξαιρετική μητέρα, σύντροφος και ταυτόχρονα επαγγελματίας), χωρίς να απολαμβάνει τώρα τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Ωστόσο υπάρχει αμοιβαία αγάπη. Είναι άραγε ικανή να σώσει τη σχέση τους;

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2024: Παρέλαση… διαμαντιών στο κόκκινο χαλί – Τα κοσμήματα των σταρ του Χόλιγουντ που θα κλέψουν την παράσταση

Μόρτζος για Λαμπάτο: Ερχόταν στις πρόβες μεθυσμένος, δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός και να είσαι μπεκρής

Eurovision 2024: Το τραγούδι της Ελλάδας – Ακούστε το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:40