search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Ζωρζέτα Λάλη: Η επιτήδεια συνεργάτιδα του Ράιχνεμπακ και οπαδός της Αχτσιόγλου που θέλει την έδρα του Κασσελάκη

09.03.2024 13:54
lali_axtsioglou

Σε μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα εξελίσσεται η ξαφνική εμφάνιση στα δημόσια πράγματα της Ζωρζέτας Λάλη, μιας υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ με το ψηφοδέλτιο επικρατείας, η οποία έχει μεν αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Νοέμβριο, αλλά τώρα θέλει να υφαρπάξει τη βουλευτική έδρα που πιθανόν προκύψει από την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να μπει στη Βουλή ο αρχηγός του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Η ιστορία με την κυρία Λάλη -η οποία έχει γίνει γνωστή για όλους τους λάθος λόγους τελικά, είναι σχεδόν απίστευτη και πάντως εξόχως ντροπιαστική, ου μην και πολιτικά ανατριχιαστική- για τον τρόπο που συμπεριφέρονται ορισμένα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στη πολιτική περίπου με ακατανόητα κριτήρια.

Η κυρία Λάλη επανεμφανίστηκε – αν και η αρχική της εμφάνιση δεν είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη αίσθηση, μάλλον κακώς όπως αποδεικνύεται – στα πολιτικά πράγματα με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ενδεχομένως παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχει η σημαντική δυνατότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ να δει στη Βουλή τον αρχηγό του, Στέφανο Κασσελάκη. Ο οποίος ήταν στην 9η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου. Αρκεί να παραιτηθούν του δικαιώματος όλοι οι ενδιάμεσοι επιλαχόντες – Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέτα Λάλη.

Και ενώ υπάρχει αυτή η προσδοκία στην Κουμουνδούρου, καθώς πρόκειται για μία ζωτικής σημασίας εξέλιξη για κάθε κόμμα να έχει τον πρόεδρό του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, η κυρία Λάλη έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, διότι «θέλει να τιμήσει τον Αλέξη Τσίπρα», που την τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο.

Οι αναρτήσεις του Σεπτεμβρίου 

Όμως, η κυρία Λάλη δεν ανήκει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόκειται να επιστρέψει σε αυτόν, και δω ανακύπτουν τα τεράστια πολιτικά και ηθικά θέματα.

Διότι εάν φτάσει η σειρά της κυρίας Λάλη να αποφασίσει για την έδρα, αυτό θα σημαίνει ότι πέραν του κ. Ηλιόπουλου, τέσσερις άνθρωποι θα έχουν παραιτηθεί ακριβώς για να μπει στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης, αναγνωρίζοντας ότι η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγεσία του.

Η κυρία Λάλη όμως όχι μόνο αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το έκανε και με εκκωφαντικά (για τα πολιτικά μέτρα της πάντα) τρόπο.

Χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη ως «κενή πολιτικού περιεχομένου» και δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξή της στην Έφη Αχτσιόγλου, ενώ όταν εξελέγη ο νέος αρχηγός μίλησε για «θλιβερή μέρα». Και τον Νοέμβριο, ακριβώς μία μέρα πριν την αποχώρηση της Ομπρέλας ζήτησε από την Κουμουνδούρου να διαγραφεί από τα αρχεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα, θέλει να πάρει μία έδρα που όλοι θα την παραχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιπολιτευτικές του ανάγκες, για να την παραδώσει προφανώς στη Νέα Αριστερά της κυρίας Αχτσιόγλου – διατηρώντας και η ίδια βέβαια τα προνόμια που αυτή συνεπάγεται.

Μέλος της Task Force στα μνημόνια 

Η περίπτωσή της φαίνεται να αποδεικνύει τελικά την άποψη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η Ζωρζέτα Λάλη ως νομικός και στέλεχος της Κομισιόν, εργαζόταν υπό τον περιβόητο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την Task Force που είχε δημιουργηθεί την περίοδο των πρώτων μνημονίων και πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα τότε η «Αυγή» έγραφε για «σκανδαλώδεις αμοιβές των μελών της Task Force».

«Bαφτίζονται ως επιμόρφωση-κατάρτιση, οι επισκέψεις των μελών της Task Force και η οργάνωση σεμιναρίων κατά τομέα πολιτικής. Η αμοιβή ανά εκπαιδευτή για κάθε ημέρα είναι 350 ευρώ καθαρά μόνο για σεμινάρια, συν τα εισιτήρια, συν τα έξοδα διαμονής, συν 92 ευρώ οδοιπορικά» σημείωνε τότε η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας το πάρτι που έκαναν στο χρεοκοπημένο σώμα της χώρας οι δήθεν πεφωτισμένοι τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Το περίεργο προξενιό με τον ΣΥΡΙΖΑ 

Η κυρία Λάλη δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο ούτε πριν. Εργάστηκε ως κορυφαίο στέλεχος του «Εθνικού Κτηματολογίου» την περίοδο 200-2004. Ένας οργανισμός και σε μία περίοδο που μόνο σε επιτυχημένη διαχείριση και σε χρηστή διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων που διατέθηκαν, δεν παραπέμπει.

Το πώς και από ποιους πλασαρίστηκε το 2021 στο think tank του Αλέξη Τσίπρα με τους 30 τεχνοκράτες είναι απορίας άξιο. Η μετέπειτα πορεία της και οι σχέσεις της με την ομάδα Αχτσιόγλου πιθανόν δίνουν απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Είναι πανθομολογούμενο άλλωστε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε σε πολλά θέματα, αλλά και σε πρόσωπα από την στενή ομάδα που τον περιτριγύριζε εκείνη την περίοδο και η οποία τον οδήγησε ουσιαστικά στην καταστροφή των εκλογών του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τη γενναία επίσκεψη»

Βεντέτα ΠΑΣΟΚ με Πιερρακάκη: Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για γενίτσαρο και θυμίζουν τι έλεγε πριν 10 χρόνια 

Μη κρατικά ΑΕΙ: Κυβερνητική ικανοποίηση σε όλα τα επίπεδα για την ψήφιση του νομοσχεδίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:06