search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Ισπανία: Πρόταση Σάντσεθ για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ως το 2027

10.03.2024 00:24
pedrosanchez3011

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προτείνει στο ισπανικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού Κράτους έως το τέλος της θητείας του το 2027.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, θα προτείνω στο κοινοβούλιο την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία», δήλωσε ο Σάντσεθ, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Μπιλμπάο (βόρεια Ισπανία).

«Θα το κάνουμε όχι από ηθική πεποίθηση, διότι είναι ένας δίκαιος σκοπός, όμως επίσης διότι είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου δύο κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, να μπορέσουν να συνυπάρξουν με ειρήνη και ασφάλεια», εξήγησε.

Ο Σάντσεθ, που επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 2023, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό Κράτος, όμως χωρίς, έως αυτή τη στιγμή, να έχει αναφέρει το ακριβές χρονικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα

Αυτοσαρκασμός Μπάιντεν για την ηλικία του: «Δεν είμαι νεαρός, αλλά αυτό δεν είναι μυστικό» (Video)

Ανοίγει ο θαλάσσιος ευρωπαϊκός διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Αναχωρεί από την Κύπρο πλοίο με προμήθειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:48