search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:58
MENU CLOSE

Η ακροδεξιά έξαρση στη βόρεια Ελλάδα και ο εφιάλτης για παλινόρθωση της Χρυσής Αυγής

12.03.2024 06:00
thessaloniki

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Βόρεια Ελλάδα με τις ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον πολιτών και με τις απειλές εναντίον δύο βουλευτών της ΝΔ από μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του νομοσχεδίου της ισότητας στον γάμο έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής πίεσης και εκφοβισμού πολιτών και πολιτικών από ομάδες ακροδεξιών.

Στην πραγματικότητα για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν με την συμφωνία των Πρεσπών – φαίνεται ότι δημιουργείται ένα ανεξέλεγκτο κίνημα από ακροδεξιά στοιχεία τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα.

Αυτό που φοβίζει την κυβέρνηση είναι μήπως η στοχοποίηση των βουλευτών της ΝΔ από μέλη της Χρυσής Αυγής δημιουργήσει ένα κίνημα κατά των κυβερνητικών στελεχών παρόμοιο με εκείνο που υπήρχε την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την συμφωνία των Πρεσπών. Όταν δηλαδή οι βουλευτές του τότε κυβερνώντος κόμματος δέχτηκαν επιθέσεις ακόμα και στα σπίτια τους.

Με δεδομένο δε ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν μιλάμε για την επάνοδο  οργανωμένου ακροδεξιού σχήματος που έχει την βάση του στην Χρυσή Αυγή ή απλά για μεμονωμένες περιπτώσεις που δρουν ανεξέλεγκτες.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταστεί παράνομη, η νεολαία της φαίνεται να διατηρεί γραφεία, υπό την ονομασία «Εθνικιστικό Στέκι ΣΑΡΙΣΑ», αλλά και… ιστοσελίδα!

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά ότι στην Βόρεια Ελλάδα δρουν πυρήνες της ακροδεξιάς οι οποίοι δεν εκφράζονται ούτε από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ούτε από την ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού. 

Φυσικά υπάρχει και το ερώτημα αν αυτοί οι πυρήνες είναι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα ή έχουν αναφορές και σε μεγάλες πόλεις της χώρας και ακόμα δεν έχουν εκφραστεί δυναμικά. 

Να θυμίσουμε πάντως ότι το μεσημέρι της Δευτέρας η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου κατήγγειλε ότι το “Μέτωπο Νεολαίας του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή” θυροκόλλησε στο δικηγορικό της γραφείο απειλητική επιστολή , επειδή στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τάχθηκε υπέρ.

Παρόμοια καταγγελία είχε κάνει προ ημερών και ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, στο γραφείο του οποίου η νεολαία της  Χρυσής Αυγής είχε πράξει το ίδιο.

Όλα αυτά ενώ κανείς δεν γνωρίζει επισήμως το τι κάνει και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είναι γνωστό η εκκλησία έχει αναγάγει το θέμα σε μείζον ζήτημα και «αιτία πολέμου» με την Πολιτεία. 

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ: «Είναι πολλά τα μονοπώλια που κερδίζουν από τον πόλεμο»

Απάντηση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη: «Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα»

Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει σε 5 νησιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09