search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Γάζα: Ο 13χρονος Παλαιστίνιος «τρομοκράτης» με τα… βεγγαλικά – Τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη (σκληρές εικόνες)

14.03.2024 06:10
gaza_israilinos-stratos_1303_1920-1080_new
credit: AP

Ο 13χρονος Ράμι αλ-Χαλχούλι ζούσε στον προσφυγικό καταυλισμό Σουφάτ, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην περιοχή εισέβαλαν πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ο 13χρονος κρίθηκε ύποπτος για τρομοκρατική δράση, επειδή κρατούσε βεγγαλικά και έκανε το λάθος να τα ανάψει.

Οι ισραηλινοί δεν δίστασαν ούτε στιγμή. Άνοιξαν πυρ στο ψαχνό και σκότωσαν τον 13χρονο «τρομοκράτη»…

«Χαιρετίζω τον μαχητή που σκότωσε τον τρομοκράτη», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο 13χρονος έστρεψε τα βεγγαλικά εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός Παλαιστίνιος απλά έριξε τα βεγγαλικά στον αέρα.

«Αυτόπτες μάρτυρες έδειξαν δύο βίντεο. Στο ένα φαίνεται το αγόρι που ρίχνει βεγγαλικά στον αέρα, όχι εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών. Και στο άλλο φαίνεται να τον πυροβολούν, να πέφτει στο έδαφος», δήλωσε η Λόρα Χαν, ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι από τα ισραηλινά πυρά στη συγκεκριμένη περιοχή τραυματίστηκαν άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην κωμόπολη Ανάμπτα, ανατολικά της Τουλκάρεμ και στο χωριό Μπουρίν, έξω από τη Νάμπλους. Στην τελευταία επίθεση, άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος τραυματίζοντας τον 35χρονο οδηγό και το τριών μηνών παιδί του.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ένας 23χρονος και ένας 16χρονος σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στη Ραμάλα.

Κατά την ανάρτηση της ισραηλινής μεθοριακής αστυνομίας στην πλατφόρμα Χ, «οι συνοριοφύλακες εντόπισαν 5 τρομοκράτες που κρατούσαν βόμβες μολότοφ και είχαν σκοπό να τις ρίξουν σε διερχόμενα οχήματα. Άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τους συνέλαβαν».

Η δράση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Όχθη συνεχίστηκε στο νοσοκομείο της Τζενίν, όπου εισέβαλαν στο ισόγειο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν 20χρονο Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλους πέντε.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στο νοσοκομείο και άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας πολιτών που βρίσκονταν μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Χτυπήθηκε αποθήκη με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα

Ισπανία: Καταγγελίες για περιστατικά αισχροκέρδειας σε βάρος τουριστών – «Χρεώνουν 10 ευρώ έξτρα για τραπέζι σε ανοιχτό χώρο»

Η απίστευτη ζωή ενός ανθρώπου που έζησε 70 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:53