search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:13
MENU CLOSE

Κασσελάκης – Τσίπρας: Η αποκατάσταση των σχέσεών τους και πώς τους ένωσε η… Ζωρζέτα Λάλη

14.03.2024 10:12
tsipras_kasselakis_new

Παρελθόν φαίνεται να είναι το πρόβλημα στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από την τρικυμία του συνεδρίου, μέσα στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει να προσφύγει ο νυν πρόεδρος ξανά στη βάση του κόμματος για να κριθεί η εντολή που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε χθες στο Mega ότι συναντήθηκε μετά το συνέδριο με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι οι σχέσεις τους είναι πολύ καλές.

Τι συνέβη όμως, μεταξύ άλλων, που βοήθησε στο να επέλθει και πάλι ένα καλό κλίμα μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η προσπάθεια του κ. Κασσελάκη να διερευνήσει τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή. Ο κ. Ηλιόπουλος είχε ενημερώσει εδώ και καιρό, πριν ακόμα από το συνέδριο ότι σκέφτεται να παραιτηθεί για τους δικούς του λόγους, καθώς δεν γινόταν να συνδυάσει τις ανάγκες της Βουλής με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εξετάσει το ενδεχόμενο εάν αυτή η παραίτηση μπορούσε να τον οδηγήσει στα βουλευτικά έδρανα. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες που ακολουθούσαν τον κ. Ηλιόπουλο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Δηλαδή, κατά σειρά η τέταρτη Πόπη Τσαπανίδου, ο πέμπτος Μιχάλης Καλογήρου, η έκτη Τζένη Λειβαδάρου, ο έβδομος Αθανάσιος Τσακρής και στη συνέχεια και η όγδοη Ζωρζέτα Λάλη.

Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο αναγκαία προϋπόθεση ήταν να υπάρξει συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συγκροτήθηκε με επιλογές του τότε προέδρου και επιπλέον ο Μιχάλης Καλογήρου είναι και τώρα στενός του συνεργάτης. Άρα, τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών θα απευθύνονταν στον κ. Τσίπρα, ώστε να έχουν και τη δική του γνώμη για το ενδεχόμενο να παραιτηθούν και να διευκολύνουν τον κ. Κασσελάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας έκανε κάθε τι δυνατό για να συνδράμει στο σχέδιο της Κουμουνδούρου, προκειμένου να βρεθεί ο πρόεδρος του κόμματος στα έδρανα της Βουλής.

Ενώ όμως όλοι από την τέταρτη θέση έως και την έβδομη έδειξαν πρόθυμοι και συμφώνησαν να παραιτηθούν, η κυρία Λάκη αρνήθηκε. Οι πληροφορίες λένε ότι της τηλεφώνησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, στον οποίο η κυρία Λάλη απάντησε αρνητικά. Την ώρα μάλιστα που δημοσίως η ίδια διατεινόταν ότι θα κρατήσει την έδρα γιατί… «θέλει να τιμήσει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα»!

Η κίνηση πάντως του πρώην πρωθυπουργού εκτιμήθηκε από τον κ. Κασσελάκη, εξ ου και οι θερμές δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτής – Στη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου

Η παραδοχή Κασσελάκη ότι ήταν λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή πολιτικών σε εταιρείες ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή

Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση δεν εμφανίζει «κλειδωμένη» τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34