search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:56
MENU CLOSE

Το «τρένο του κρασιού» από το Λονδίνο στο Μπορντό – Η θεματική γραμμή του Eurostar (photos/videos)

14.03.2024 12:51
eurostar_train

Μία νέα σιδηροδρομική γραμμή σχεδιάζεται για να μεταφέρει τους Βρετανούς απευθείας σε μερικούς από τους καλύτερους αμπελώνες της ηπειρωτικής Ευρώπης, σε έναν συνδυασμό που αξιοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις διαδρομές του κρασιού στην Γαλλία.

Το Eurostar συνδέει σήμερα την Βρετανία με το Παρίσι και την Λιλ, στη Γαλλία, αλλά από το 2026 το δίκτυο θα διευρυνθεί και το Λονδίνο θα συνδεθεί απευθείας με το Μπορντό.

Με τη νέα γραμμή οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να  σταματούν στο Παρίσι, αλλά θα ταξιδεύουν απευθείας προς το Μπορντό, μειώνοντας κατά μία ώρα το ταξίδι.

Το Euronews μετέδωσε ότι «η βρετανική ταχεία 1 (HS1), που εκμεταλλεύεται την σιδηροδρομική γραμμή στη Σήραγγα του Καναλιού της Μάγχης, επιταχύνει τις διαδικασίες για να εγκαινιάσει μία νέα γραμμή από το Λονδίνο στο Μπορντό». Η νέα γραμμή θα παρακάμπτει το Παρίσι και ο Βρετανός τουρίστας θα φτάνει από το Λονδίνο στο Μπορντό σε πέντε ώρες.

Εκεί υπάρχει ήδη ένα δίκτυο για τους επισκέπτες, που τους οδηγεί στους περίφημους αμπελώνες και σε οινοποιεία, καθώς τα αμπέλια και η παραγωγή του κρασιού είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο στην περιοχή του Μπορντό. Γι αυτό και πριν καν αρχίσει τα δρομολόγια, κάποιοι μίλησαν για «το τρένο του κρασιού», που είναι βέβαιο πως θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι Βρετανοί τουρίστες.

Σύμφωνα με τους Times το «τρένο του κρασιού» θα χρησιμοποιεί το υφιστάμενο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων από το Παρίσι προς τη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η εταιρία που εκμεταλλεύεται την απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση Λονδίνου- Παρισιού θεωρεί ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης με το άνοιγμα περισσότερων προορισμών.

Πάντως το Time Out γράφει ότι η «θεματική γραμμή του κρασιού» δεν είναι η μόνη που σχεδιάζεται στο Λονδίνο, καθώς μέχρι το τέλος της δεκαετίας υπάρχει πρόθεση για απευθείας σύνδεση της βρετανικής πρωτεύουσας και με άλλες πόλεις στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπως με την Κολωνία, τη Φρανκφούρτη, την Γενεύη, τη Μασσαλία και την Τουλούζ.

Διαβάστε επίσης:

Πολ Αλεξάντερ: Μια απίστευτη ιστορία αφοσίωσης για τον άνθρωπο που έζησε όλη του τη ζωή με «σιδερένια πνευμόνια»

Κύπρος: Αδιανόητο! Μοναχός… δέρνει γυναίκα με ζώνη μέσα στη Μονή Αββακούμ (video)

Γάζα: Λιμοκτονούν οι άμαχοι, με το «σταγονόμετρο» η ανθρωπιστική βοήθεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42