search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:15
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης αποφεύγει να αναφέρεται σε ονόματα ξένων πανεπιστημίων

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2325
14/3/2024
16.03.2024 22:13
MITSOTAKIS

Ενδιαφέρον είχε το κομμάτι της συνέντευξης που έδωσε ο Μητσοτάκης την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στην προοπτική ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ και στην Ελλάδα, για δύο βασικούς λόγους.

● Ο πρώτος είναι ότι ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως τελικά η συνταγματικότητα ή μη του νόμου θα κριθεί στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «θα κριθεί τελικά το ζήτημα αυτό προφανώς και στο ανώτατο δικαστήριο, στο ΣτΕ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τελικά θα υπάρξουν προσφυγές και το δικαστήριο πιστεύω ότι θα υποστηρίξει τη θέση την οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει».

● Ο δεύτερος αφορά τα ξένα πανεπιστήμια που φέρονται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ίδρυση παραρτημάτων στη χώρα, καθώς μέχρι πριν από μερικούς μήνες κυκλοφορούσαν φήμες για μεγάλα Ivy League ιδρύματα από τις ΗΠΑ ή για γνωστά πανεπιστήμια από τη Γαλλία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, περιοριζόμενος να πει απλώς ότι «ας περιμένουμε να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα βλέποντάς την και ως ένα περιφερειακό κέντρο» και ότι «δεν θέλουμε πανεπιστήμια της “αρπαχτής”».

Διαβάστε επίσης:

Αισιόδοξοι στο ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις

Ο Αυτιάς διεξάγει κανονικά προεκλογική εκστρατεία για την ευρωβουλή – Ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά

Το ευρω-αποτέλεσμα κρίνει τον ανασχηματισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:14