search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:36
MENU CLOSE

Πούτιν: Αναφέρθηκε στις νέες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που προσάρτησε – Τις ονόμασε «Νέα Ρωσία»

18.03.2024 22:22
putin
AP

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό των δέκα χρόνων από την της προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία αλλά και την εκλογική νίκη του Πούτιν.

Πλήθος εκδηλώσεων ακόμα και συναυλία έχει ετοιμαστεί για τον εορτασμό της 10ης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Τονίζεται ότι ακόμα και φοιτητές πανεπιστημίων έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στη Μόσχα για την εκδήλωση, η οποία αστυνομεύεται έντονα, σύμφωνα με το BBC News.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις ανέβηκε στη σκηνή της συγκέντρωσης στην Κόκκινη Πλατεία καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος κόσμου.

Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του προσφέροντας τα «ειλικρινή συγχαρητήριά του για την επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία».

Λέει ότι η Κριμαία συχνά αποκαλείται «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» και προσθέτει ότι τώρα έχει «επιστρέψει στο λιμάνι της».

«Η Κριμαία πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι, οι άνθρωποι της Σεβαστούπολης και της Κριμαίας, είναι το καμάρι μας» είπε στη συνέχεια.

Το Ντονμπάς περιοχή της… «Νέας Ρωσίας»

Ο Πούτιν περιέγραψε το Ντονμπάς και άλλες περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις ως μέρος μιας «Νέας Ρωσίας».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι το πρωί έλαβε μια έκθεση σχετικά με την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ροστόφ προς το Ντονιέτσκ, τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ. Υποσχέθηκε ότι σύντομα τα τρένα θα πηγαίνουν απευθείας στη Σεβαστούπολη -μέσα από ουκρανικά εδάφη- και ότι η διαδρομή αυτή θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Όσο για την Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσίας, όσο για το Ντονμπάς, οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και τότε, τις ημέρες της “Ρωσικής Άνοιξης”, δήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ο δρόμος της επιστροφής στην πατρίδα τους αποδείχθηκε πιο δύσκολος, πιο τραγικός, αλλά παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε και αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία του κράτους μας. Τώρα εξελισσόμαστε και βαδίζουμε μαζί, νιώθοντας ο ένας την αγκαλιά του άλλου», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Στη συνέχεια έκανε ένα διάλειμμα στη σύντομη ομιλία του για να ερμηνεύσει τον ρωσικό εθνικό ύμνο και να τραγουδήσει μαζί με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Μετά την ερμηνεία, ο Ρώσος πρόεδρος ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να ευχαριστήσει το πλήθος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κριμαία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ουκρανικό έδαφος, παρά την κατοχή και τη διεκδικούμενη προσάρτηση από τη Ρωσία πριν από 10 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Οι εκλογές έγιναν σε περιβάλλον καταπίεσης λέει η ΕΕ – Ο λαός στηρίζει τον Πούτιν, απαντά το Κρεμλίνο – Κίνα και Ιράν στηρίζουν τη Μόσχα

Απρόοπτη επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για την Λωρίδα της Γάζας μετά από ένα μήνα

Λονδίνο: Νέα τοιχογραφία του Banksy εξέπληξε τους κατοίκους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:35