search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Τέμπη: «Θέλουν να καλύψουν την κυβέρνηση, δεν ήταν ποτέ στο πλευρό μας» – Οργή πατέρα θύματος κατά της Εξεταστικής Επιτροπής

19.03.2024 16:10
TEMPI_TRENA_SIMEIO

Ξέσπασε κατά της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών ο Λυσίμαχος Παπάζογλου, πατέρας θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους.

Μιλώντας στο Open  χαρακτήρισε «παρωδία» την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής,  ενώ σημείωσε με νόημα ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι εισαγγελείς που κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους απ’ τους Έλληνες δικαστικούς.

Ειδικότερα, ο Λυσίμαχος Παπάζογλου επισήμανε πως «η πολιτική ηγεσία δεν θέλει να προχωρήσει όπως ακριβώς θα έπρεπε να προχωρήσει για να διαλευκάνει τελείως την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη. Υπάρχει ανακριτής που προχωράει χωρίς να πιέζεται. Απ’ αυτόν περιμένουμε να βγάλει κάποιο ανακριτικό πόρισμα που θα μας δικαιώνει».

Όπως σημείωσε, η υπόθεση στα Τέμπη αφορά «60-100 άτομα, μεταξύ αυτών και την ηγεσία του υπουργείου».

«Η πολιτική ηγεσία δεν ήταν ποτέ στο πλευρό των θυμάτων. Σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω τι κάνει. Είδα την επιτροπή της Βουλής που ήταν μία παρωδία. Έκανε ό,τι ήθελε, “έκοβε” δύσκολες ερωτήσεις, κάλεσαν πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση κι όχι σχετικά. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν περίμεναν να πάρουν το δικαστικό πόρισμα, αλλά έκαναν ερωτήσεις χαμηλού επιπέδου. Κάποιος που είχε διαβάσει εφημερίδες όλο αυτό το διάστημα θα έκανε πιο σοβαρές ερωτήσεις» υπογράμμισε ο Λυσίμαχος Παπάζογλου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «το πολιτικό σύστημα είναι ανώριμο και θέλει πάντα -σε τέτοιες περιπτώσεις- να καλύψει την κυβέρνηση». Ερωτηθείς για το αν θα προκύψει άρση ασυλίας πολιτικού προσώπου, ο Λυσίμαχος Παπάζογλου απάντησε «δεν νομίζω να γίνει αυτό, αλλά αυτό εξαρτάται από τα πορίσματα της δικαστικής εξουσίας, αν θεωρήσει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους προϊσταμένους του υπουργείου. Δεν νομίζω όμως να φτάσουμε εκεί πέρα».

Ερωτηθείς για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις ενέργειές του απέναντι στο έγκλημα, υπογράμμισε ότι «το Ευρωκοινοβούλιο θα κρατάει την υπόθεση ανοιχτή και θα πιέζει κι αυτό με τη σειρά του. Υπάρχουν εισαγγελείς Ευρωπαίοι που κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους απ’ τους Έλληνες δικαστικούς».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά για εξαγγελίες Πιερρακάκη: «Όχι» στις πενθήμερες αποβολές για τον σχολικό εκφοβισμό – Τι προτείνει

«Φαρμάκι» στάζει ο Άρειος Πάγος για την Ευρωπαία Εισαγγελέα – «Φρένο» με αιχμές για τις αρμοδιότητές της για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51