search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:34
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Η ΕΡΤ2 δεν καταργείται, το καλοκαίρι θα είναι το κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων

27.03.2024 18:30
kaskaniwth_zoulas

Μια ΕΡΤ με υπηρεσίες για όλους ανεξαιρέτως, η οποία θα αφουγκράζεται τους πολίτες, με συμπερίληψη και ανεμπόδιστη προσβασιμότητα, με διαφοροποίηση σε περιεχόμενο και διανομή ώστε να είναι διακριτοί οι ρόλοι των δομών της εταιρείας οραματίζεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η διευθύνουσα σύμβουλός της τη Δημόσια Τηλεόραση.

Όπως δήλωσαν θέλουν μια δημόσια τηλεόραση με επενδύσεις στην καινοτομία για τεχνολογική αναβάθμιση υποδομών και προστασία δεδομένων (συνδυαστικά με ανάλυση και αξιοποίηση) και διαρκή εσωτερική βελτίωση του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού με επιμόρφωση και επανεκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών οραματίζεται να διαμορφώσει  η διοικηση της εταιρείας- ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος της, Κωνσταντίνος Ζούλας και Κατερίνα Κασκανιώτη – έως το 2027, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα των ΜΜΕ.  

Η ενίσχυση του ΕΡΤNews, η δραστική αναβάθμιση- με νέες τεχνολογικές πλατφόρμες- του ERTFLIX και του ΕΡΤecho, η αξιοποίηση της ΕΡΤ2 και ο διαρκής εμπλουτισμός των δομών της ΕΡΤ με περιεχόμενο και νέες προτάσεις είναι ορισμένα προς εφαρμογή σχέδια που περιλαμβάνονται στον στρατηγικό σχεδιασμό του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Η ΕΡΤ, πιο άμεσα,  θα είναι παρούσα στα τέσσερα μείζονος σημασίας γεγονότα, δηλαδή το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (7,,9, 11 Μαΐου), το Euro 2024, της Γερμανίας (14/6- 14/7) καλύπτοντας και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (26/7- 11/8) και Παραολυμπιακούς Αγώνες ( 28/8- 8/9) καλύπτοντας βεβαίως και της Ευρωεκλογές στο μεταξύ.

Η ΕΡΤ2 θα μετεξελιχθεί στο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων και «θα συνεχίσει να υπάρχει και από τον Σεπτέμβριο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ τόνισε πως «δεν είναι στις προθέσεις μας να κλείσει η ΕΡΤ2» και και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συμπλήρωσε πως «θα ενισχυθεί με περιεχόμενο, παράλληλα με το υλικό από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ, ώστε να γίνει πολυμορφικό, θεματικό κανάλι».

Η  ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς θα νοηματοδοτήσει την- επίσημη- έναρξη του θεματικού καναλιού ΕΡΤkids στο ERTFLIX το οποίο από το φθινόπωρο και σταδιακά θα εμπλουτιστεί με «ιδιοπαραγώμενο πρόγραμμα»,  συνδυαστικά με μισθωμένο ξένο πρόγραμμα για παιδιά, ενώ τονίστηκε ότι στα σχέδια είναι να πραγματοποιηθούν και θεατρικές παραγωγές για παιδιά (έως 12 ετών). Το ERTFLIX, θα εμπλουτιστεί με περιεχόμενο από τις Sony Pictures Studios (στο πλαίσιο συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται και οπτικοακουστικό περιεχόμενο της Columbia Pictures) , Feelgood, Rosebud και Spentzos Films.

Στο εξής η ΕΡΤική OTT θα έχει την υπηρεσία continue watching, που σημαίνει ότι με απλή εγγραφή (δίδοντας ένα email) ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίζει να βλέπει το πρόγραμμα που έβλεπε από το σημείο που το άφησε την προηγούμενη φορά. Στο αναπτυξιακό σχέδιο για το ERTFLIX πρόθεση είναι η πλατφόρμα της ΕΡΤ να εμπλουτίζεται με 4-5 σειρές μικρής φόρμας ανα σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Δεν αυξάνει το ανταποδοτικό τέλος, παραμένει στη διαφήμιση και αμφισβητεί τον τρόπο μέτρησης τηλεθέασης

Καινούργιου: Αυτός είναι ο λόγος που ο Μικρούτσικος δεν εμφανίζεται στην εκπομπή (Video)

Σταύρος Σβήγκος στο topontiki.gr: Το «Ρεμπέτικο βεράνι» μας αφορά διότι και σήμερα οι ζωές μας γκρεμίζονται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:31