search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:34
MENU CLOSE

Χάρβαρντ: Αφαίρεσε ανθρώπινο δέρμα με το οποίο ήταν δεμένο βιβλίο – Ήταν δωρεά στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος

28.03.2024 19:23
book skin

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αφαίρεσε το ανθρώπινο δέρμα από το δέσιμο του βιβλίου “Des destinées de l’âme” στη βιβλιοθήκη Houghton την Τετάρτη, αφού μια έρευνα διαπίστωσε ηθικές ανησυχίες σχετικά με την προέλευση και την ιστορία του βιβλίου.

Ο Γάλλος γιατρός, σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, ο Λούντοβικ Μπουλάντ «έδεσε το βιβλίο με δέρμα που πήρε χωρίς τη συγκατάθεσή του από το σώμα μιας νεκρής γυναίκας σε ένα νοσοκομείο όπου εργαζόταν».

Ο Μπουλάντ περιελάμβανε ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε «ένα βιβλίο για την ανθρώπινη ψυχή άξιζε να έχει ένα ανθρώπινο εξώφυλλο», είπε ο συνεργάτης του πανεπιστημιακού βιβλιοθηκονόμου Thomas Hyry. Το σημείωμα περιγράφει επίσης τη διαδικασία πίσω από την προετοιμασία του δέρματος για αυτή τη χρήση.

«Η Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ και η Επιτροπή Επιστροφών Συλλογών του Μουσείου του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ανθρώπινα λείψανα που χρησιμοποιήθηκαν στη βιβλιοδεσία δεν ανήκουν πλέον στις συλλογές της Βιβλιοθήκης του Χάρβαρντ, λόγω της ηθικής φύσης της προέλευσης του βιβλίου και της μετέπειτα ιστορίας του», αναφέρεται σε δήλωση της βιβλιοθήκης.

Το δέρμα που αφαιρέθηκε βρίσκεται τώρα σε «ασφαλώς αποθηκευμένο στη βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ».

Η βιβλιοθήκη θα διεξάγει πρόσθετη έρευνα σε συνεργασία και με τις γαλλικές αρχές για το βιβλίο, τον Μπουλάντ την ανώνυμη γυναίκα ασθενή.

Ο Μπουλάντ έλαβε το αντίγραφο του Des destinées de l’âme, από τον συγγραφέα Arsène Houssaye στις αρχές της δεκαετίας του 1880. Το βιβλίο βρίσκεται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Χάρβαρντ από το 1934 ως δωρεά από τον John B. Stetson Τζούνιορ, φιλάνθρωπο και επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές 2.000 τεχνουργημάτων

Βαλτιμόρη: Ρεκόρ ασφαλιστικών αποζημιώσεων μπορεί να προκύψει μετά την κατάρρευση της γέφυρας – Ηχητικό ντοκουμέντο από την πρόσκρουση

Ανακαλύφθηκε «πυρήνας» μέσα στον πυρήνα της Γης – Πρόκειται για τεράστια, συμπαγή, μεταλλική σφαίρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:34