search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:31
MENU CLOSE

Γιατί δεν θα μεταβεί ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: Το συνέδριο της ΝΔ και οι ημερομηνίες

28.03.2024 14:18
mitsotakis- biden 87-new

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «ούτως ή άλλως δεν είθισται να πηγαίνει (σ.σ. ο Έλληνας πρωθυπουργός) σε αυτή την εκδήλωση, ωστόσο, φέτος έγινε μια προσπάθεια. Αλλά επειδή οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεδομένου ότι την επόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου, αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ, τελικά δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί σε αυτή την εκδήλωση», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είναι δεδομένο ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο», ενώ, όπως είχε προβλέψει και το topontiki.gr, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με κύριο θέμα της ατζέντας του τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να διαμορφωθεί μεταξύ 820 και 830 ευρώ μεικτά.

Κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε εκ νέου πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ως γνωστόν, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Ο Π. Μαρινάκης είπε ότι ο Κ. Καραμανλής «απάντησε, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή, ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία, εξήγησε τη έγινε με την 717 και μίλησε με σεβασμό», προσθέτοντας ότι ο λόγος που η αντιπολίτευση δεν συντάσσει κατηγορητήριο σε βάρος του είναι ότι «θα πρέπει να πούνε στο χαρτί όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά λένε στον αέρα. Εμείς τα περιμένουμε και προφανώς θα απαντήσουμε», ενώ σημείωσε ότι ο Κ. Καραμανλής είπε ότι είναι στη διάθεση οποιασδήποτε έρευνας και ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του, καθώς και ότι είναι αδιάφορη η βουλευτική ασυλία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα, μόνο δήθεν αφήγημα συγκάλυψης, για να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία», αναφερόμενος στη μη κατάθεση αιτήματος για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, κάνοντας λόγο για «πυροτέχνημα», από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει μια τέτοια κίνηση. Παράλληλα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Παππά που άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρξε προσυνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας (κάτι που το ΠΑΣΟΚ διέψευσε), είπε ότι «η πλήρης εικόνα (σ.σ. για την πρόταση δυσπιστίας) είναι προσυνεννόηση, πρωτοσέλιδο από το “Βήμα της Κυριακής”, πρόταση δυσπιστίας από τον πρόθυμο κ. Ανδρουλάκη». «Η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει ότι μεγαλώνει το άθροισμα της δυναμικής τους, γιατί, όταν σε επίπεδο προτάσεων προσθέτεις το μηδέν στο μηδέν, το άθροισμα παραμένει μηδέν», συμπλήρωσε.

Κάλυψη και σε Φλωρίδη

Πλήρη κάλυψη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, για την αποστροφή του λόγου του κατά την ομιλία του στη Βουλή, ότι «όσοι χρησιμοποιούν μια θολή επιχειρηματολογία για τα μπαζώματα στο σημείο του δυστυχήματος, είναι για τα μπάζα», υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός «αναφέρθηκε στις πολιτικές δυνάμεις που καλλιεργούν, δημιουργούν ή διογκώνουν fake news. Και αυτό, πραγματικά, είναι όπως το χαρακτήρισε ο κ. Φλωρίδης, γιατί βρίσκουν αφορμή σε μια τραγική υπόθεση για να φτιάξουν πολιτικό αφήγημα πάνω στον ανθρώπινο πόνο», αλλά και προσθέτοντας ότι «όσο αποκαλύπτεται ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με αυτή της άκρας δεξιάς, τόσο αποκαλύπτεται και ο πραγματικός σκοπός τους: ότι θέλουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να εξοργίσουν την κοινωνία. Η βαθύτερη ερμηνεία, όμως, είναι ότι στο προσκήνιο παριστάνουν τους θλιμμένους, αυτούς που είναι δίπλα στους συγγενείς και θέλουν δήθεν να αποκαλυφθεί η αλήθεια και στο παρασκήνιο φαίνεται ο πραγματικός τους εαυτός: διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, παιχνίδια εξουσίας».

Από την άλλη, ερωτηθείς για την παρουσία δύο υπουργών και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού στο σπίτι του ιδιοκτήτη του «Βήματος της Κυριακής», ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε εκ νέου στις δηλώσεις του Ν. Παππά, μιλώντας εκ νέου για προσυνεννοήσεις και συμπλήρωσε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης «έφερε στη Βουλή ένα δημοσίευμα για μια συνάντηση σε φιλικό επίπεδο. Πριν τη συνάντηση αυτή, όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τις δηλώσεις υπουργών και τις αναρτήσεις στα social media, τις απαντήσεις για το δημοσίευμα, ότι εμείς δεν επιτιθέμεθα σε δημοσιογράφους, εμείς απαντάμε με την αλήθεια. Εμείς δείξαμε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα, σε οποιοδήποτε Μέσο θεωρούμε ότι παραπλανά την κοινή γνώμη. Κάποιοι άλλοι έδειξαν με τη στάση τους – και την προσυνεννόηση και την προθυμία τους – το πόσο πρόθυμοι είναι και το σε ποιες περιπτώσεις δεν έκαναν πρόταση δυσπιστίας και σε ποια έκαναν».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης: Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Βορίδης για Τέμπη: «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορεί για να μη συγκαλυφθεί τίποτε – Από πού κρύφτηκε ο Καραμανλής;» – Τι απάντησε για Προανακριτική (videos)

ΜέΡΑ25 για Κολωνό: Καμία συγκάλυψη σε κυκλώματα τράφικινγκ και σε παιδοβιαστές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:28