search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:55
MENU CLOSE

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης κάλυψε τον Καραμανλή με τον οποίο μοιράζεται την ευθύνη – Η κυβέρνησή του φυλλοροεί, βάσιμο το αίτημά μας για εκλογές

29.03.2024 01:14
famellos vouli 6543- new

Αποτιμώντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δηλώσεις του στις κάμερες ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να παραπεμφθεί ο Κ. Καραμανλής στην δικαιοσύνη, αντιθέτως κάλυψε τον πρώην υπουργό με τον οποίο μοιράζεται τις ευθύνες. Τόνισε επίσης, πως δεν απάντησε ούτε στα ερωτήματα για την παραποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων.

Κι ακόμα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για τις παραιτήσεις των δύο υπουργών. Ο κ. Φάμελλος, αποτιμώντας συνολικά τη διαδικασία, τόνισε επίσης πως «βάσιμα καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας» αλλά και το αίτημα για εκλογές, καθώς όπως είπε «το συμπέρασμα της σημερινής συνεδρίασης είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και η κυβέρνησή του φυλλοροεί». Ο πρωθυπουργός, είπε, επιβεβαίωσε με τη σιωπή του απέναντι στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, «το έγκλημα της συγκάλυψης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα δεν απάντησε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να παραπεμφθεί ο κ.Καραμανλής στη δικαιοσύνη και να ελεγχθεί χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς κίνδυνο συγκάλυψης. Κάλυψε τον κ. Καραμανλή και μοιράστηκε τις ευθύνες μαζί του. 

Ταυτόχρονα δεν απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με το αν γνώριζε τα παραποιημένα ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αποκλειστική ανάγνωση του ανθρώπινου λάθους. Δεν δέχθηκε να γίνει κάποια έρευνα γι’ αυτήν την τραγική παραποίηση των ντοκουμέντων εκείνο το βράδυ. 

Δεν μας είπε επίσης τι ενημέρωση είχε και τι έμαθε εμπιστευτικά από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΣΕ, κ. Σπηλιόπουλο

Επίσης δεν είπε τίποτα για τα αίσχη του κ. Φλωρίδη αλλά και τις ανακρίβειες του κ. Τριαντόπουλου για το μπάζωμα. 

Δεν μας είπε και τίποτα για τις παραιτήσεις των δύο κορυφαίων Υπουργών. Για τα ραντεβού που έκαναν ή δεν έκαναν και για το αν ελέγχει πραγματικά τι γίνεται στο Μαξίμου.

Η όλη συζήτηση σήμερα απέδειξε ότι βάσιμα υποβάλαμε την πρόταση δυσπιστίας, αποδείχθηκαν τα πολύ μεγάλα κενά της κυβέρνησης και η έλλειψη απαντήσεων. Οι παραιτήσεις των δύο υπουργών απέδειξαν επίσης ότι βάσιμα έχουμε καταθέσει και το αίτημα για εκλογές, διότι το συμπέρασμα της σημερινής συνεδρίασης είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και η κυβέρνησή του φυλλοροεί.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατέθεσε καμία απόδειξη, για όλα αυτά τα οποία έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ενώ ο κ. Καραμανλής είχε έγγραφες καταγγελίες για τον κίνδυνο στο σιδηρόδρομο δεν προειδοποίησε, δεν επιδιόρθωσε το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, δεν λειτούργησε το δευτεροβάθμιο κέντρο της Καρόλου, ενέκρινε εκ των υστέρων μια παράνομη μετάταξη με αλλαγή του ορίου ηλικίας για το σταθμάρχη. 

Οι απαντήσεις δεν έχουν δοθεί από την κυβέρνηση. Η κοινωνία όμως γνωρίζει τις απαντήσεις και σε αυτή τη βεβαιωμένη αντίληψη της κοινωνίας ότι υπάρχει συγκάλυψη, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε με τη σιωπή του σήμερα να επιβεβαιώσει δυστυχώς και αυτό το μεγάλο έγκλημα, το έγκλημα της συγκάλυψης».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Αλαζονικός και στρεψόδικος ο Μητσοτάκης, δεν απάντησε σε τίποτα, προσέβαλε τους συγγενείς

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συνεχείς παρεμβάσεις στις ομιλίες – Η ειρωνεία Τασούλα και η απάντηση Μητσοτάκη

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:53