search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:08
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Μομφή» για τα Τέμπη και τη συνολική κυβερνητική πολιτική

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2327
28/03/2024
29.03.2024 06:05
kke koutsoympas

Μπορεί το ΚΚΕ να στήριξε «αυτονόητα» την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη που κατατέθηκε με πρωτοβουλία Ανδρουλάκη (δεν την υπέγραψε όμως), ωστόσο, παρουσιάζοντας το δικό του σκεπτικό, επεκτάθηκε σε μομφή εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης ενώ διαχωρίστηκε και επιτέθηκε στα κόμματα που τη συνυπέγραψαν λέγοντας ότι προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες στη Βουλή, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψη στην Κύπρο:

– Έκανε εκ νέου λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του «εγκλήματος» των Τεμπών. Μάλιστα μίλησε για συγκάλυψη «από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα» με τη μονταζιέρα και το «μπάζωμα» του χώρου του εγκλήματος, στη συνέχεια με τους χειρισμούς στην Εξεταστική και την άρνηση να κληθούν σημαντικοί μάρτυρες και κατόπιν με το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της, αλλά και το «πόρισμα της ντροπής» που δεν εντόπισε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

– Σημείωσε πως εκτός από την πρακτική της συγκάλυψης, υπάρχει και ο νόμος της συγκάλυψης, δηλαδή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση του οποίου έχει προτείνει το ΚΚΕ στην τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά τα άλλα κόμματα απέρριψαν «γιατί θέλουν να προστατεύουν τους δικούς τους υπουργούς».

– Παρέθεσε μια σειρά από λόγους που σχετίζονται με κυβερνητικές πρωτοβουλίες, πολιτικές και νόμους για τους οποίους το ΚΚΕ καταθέτει τη δική του μομφή προς την κυβέρνηση, από την εμπλοκή στην πολεμική επιχείρηση «Ασπίδες» έως τη στήριξη στην Ουκρανία ακόμη και με αποστολή στρατιωτικού οπλισμού, τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και τον «νόμο – έκτρωμα» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, κ.ο.κ.

Σε μία αποστροφή του λόγου του ειρωνεύτηκε την κυβέρνηση για τα περί επίθεσης από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα λέγοντας πως «γελάει ο κόσμος» με αυτούς τους ισχυρισμούς όταν «οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες καταγράφουν το 2022 αύξηση 75,5% στα κέρδη τους, φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ». «Το ότι βέβαια κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες που σας έχουν στηρίξει οι άνθρωποι τόσα χρόνια με χέρια και με πόδια, τώρα έχουν προφανώς περισσότερες απαιτήσεις και σας στέλνουν προειδοποιητικές βολές, δεν τους ικανοποιείτε σε όλα, είναι άλλο ζήτημα και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας».

Κατά τα λοιπά επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του ΠΑΣΟΚ που «λοιδόρησε» την πρόταση του ΚΚΕ για την Εξεταστική και έκανε λόγο για το «παρεάκι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης» που κατέθεσαν τη συγκεκριμένη πρόταση από κοινού και στα οποία όπως είπε, δεν αναγνωρίζει πραγματικό αντιπολιτευτικό ρόλο. Αυτόν, είπε, «τον αναγνωρίζουμε μόνο στον ίδιο τον λαό και τη νεολαία, στο κίνημά τους και τους φορείς τους» που «καταθέτουν κάθε μέρα τη μόνη ουσιαστική και αποτελεσματική, γνήσια και ειλικρινή μομφή», τη μόνη με «πραγματικό αντίκρισμα».

Χωριστή επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως «προσπαθώντας να πλειοδοτήσει απ’ τη Θήβα για να μη φανεί ότι σέρνεται πίσω από τον κύριο Ανδρουλάκη», έκανε «τη μνημειώδη πρόταση για τους διεθνείς παρατηρητές στις επόμενες εκλογές που θα μας σώσουν από τη νοθεία». Αναρωτήθηκε δε αν πρόκειται για αφέλεια και επιπολαιότητα ή ήταν «ηθελημένο δώρο» στον Μητσοτάκη, αφού λειτούργησε σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ως «πάσα» στην κυβέρνηση «για να εκτρέψει τη συζήτηση από την πρόταση δυσπιστίας και όσα αυτή αφορά, στο αν και ποιος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα». Και συμπλήρωσε πως «αν δεν υπήρχε ο κύριος Κασσελάκης, τότε ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει».

Διαβάστε επίσης

Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας (Video)

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το γάντι σε ΝΔ και Καραμανλή – Θα ζητήσει άμεσα προανακριτική επιτροπή

Πρόταση δυσπιστίας: Η ένταση με την ομιλία Καραμανλή και η γαλάζια στήριξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:00