search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:50
MENU CLOSE

Φρέντι Μπελέρης: Ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων

30.03.2024 00:26
BELERES
Eurokinissi

Τον ορισμό νέου δημάρχου στη Χειμάρρα, της Μπλερίνα Γκόρου, σχολίασε μέσα από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

«Κανένας νόμος και κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει αυτό που γίνεται στον δήμο Χειμάρρας. Το άρθρο 61 του N. 139/2015 που διατυμπανίζει ο νομάρχης δεν λύνει την πρόωρη λήξη μιας θητείας που έχει ήδη λήξει από καιρό. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική που επικαλέστηκε ο κ. Ράμα δεν λέει πως δήμαρχο επιλέγει η παράταξη που ηττήθηκε. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική δεν προβλέπει τον διορισμό δημάρχου από τον νομάρχη, ενός προσώπου που δεν έχει εκλεγεί καν ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά διορίστηκε από τον ηττημένο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης σχολιάζει: «O δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από τις ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φρέντι Μπελέρη:

«Ένα νομικό κουβάρι που είναι αδύνατο να λυθεί. Ένα κουβάρι που δημιουργήθηκε με τη συμβολή της εισαγγελίας και του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς SPAK, οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στον κ. Ράμα.

Κανένας νόμος και κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει αυτό που γίνεται στο δήμο Χειμάρρας. Το άρθρο 61 του N. 139/2015 που διατυμπανίζει ο νομάρχης δεν λύνει την πρόωρη λήξη μιας θητείας που έχει ήδη λήξει από καιρό. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική που επικαλέστηκε ο κ. Ράμα δεν λέει πως δήμαρχο επιλέγει η παράταξη που ηττήθηκε. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική δεν προβλέπει τον διορισμό δημάρχου από το νομάρχη, ενός προσώπου που δεν έχει εκλεγεί καν ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά διορίστηκε από τον ηττημένο.

Παραβιάσατε το Σύνταγμα και δεν επιτρέψατε σε αυτόν που ψήφισε ο κυρίαρχος λαός να ορκιστεί. Σε παράβαση του νόμου διορίζεται νέο δήμαρχο, όπως δήλωσε και ο νομάρχης, και ερμηνεύετε το νόμο όπως σας βολεύει.

Δεν σας ενδιαφέρει ο νόμος. Σας ενδιαφέρει μόνο να μην ορκιστεί έστω και για μία μέρα αυτός που εκλέχτηκε δήμαρχος σύμφωνα με το άρθρο 109 του Συντάγματος. Ο νόμος είναι για εσάς κουρελόχαρτο. Κουρελόχαρτο είναι μάλλον και για τον κ. Τάβο, ο οποίος παρανόμως χθες έδειξε στους δημοτικούς συμβούλους πώς να σκέφτονται, σήμερα συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να βεβαιωθεί ότι κατάλαβαν σωστά την εντολή του. Χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, σήμερα άρχισε τις προεκλογικές εξαγγελίες τάζοντας τίτλους ιδιοκτησίας.

Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή του Συντάγματος. Η μόνη λύση είναι να επιτραπεί σε αυτόν που κέρδισε τις εκλογές να ορκιστεί. Είναι το μοναδικό που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το νομικό χάος, να σταματήσει τον παραλογισμό στο Δήμο Χειμάρρας, να αντιμετωπίσει ισότιμα αυτούς τους κατοίκους με κάθε άλλο πολίτη αυτής της Δημοκρατίας που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 14 Μαΐου.

Διονύσιος-Φρέντης Μπελέρης

Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας

(διότι ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από τις ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων)»

Η Blerina Γκόρου Bala διορίστηκε νέα δήμαρχος Χειμάρρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χειμάρρας ενέκρινε την ένταξη της εκλογής νέου δημάρχου στην ημερήσια διάταξη. Έτσι η Blerina Γκόρου Bala, μέχρι πρότεινος αντιδήμαρχος διορίστηκε νέα δήμαρχος Χειμάρας στη θέση του Φρέντι Μπελέρη. Ο Έντι Ράμα εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και την παρουσιάζει ως μια δημοκρατική διαδικασία.

Η απόφαση ήρθε μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης στον χώρο του δημαρχείου στις 12:00 τοπική και με κλειστές πλέον πόρτες για τους πολίτες.

Οι σύμβουλοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθισμένοι σε ένα τραπέζι μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, πρότειναν για τη θέση του νέου δημάρχου τη μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Blerina Γκόρου Bala. Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι ο έτερος αντιδήμαρχος, Pervin Gjikuria παραιτείται της διαδικασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Bala νέα δήμαρχο. Η διορισμένη δήμαρχος είναι από την Χειμάρρα, το γένος Γκόρου και ο σύζυγός της Artan Bala με καταγωγή από το χωριό Βουνό, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού κόμματος. Εργάζεται από το 2009 στο δημαρχείο Χειμάρρας ως οικονομολόγος.

Ράμα: «Θετική εξέλιξη η εκλογή νέας δημάρχου στη Χειμάρρα»

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Χ επιχειρεί να παρουσιάσει τον διορισμό κάποιου μη εκλεγμένου ως δημάρχου ως δημοκρατική διαδικασία, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα εκλογή.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ράμα όπως δημοσιεύτηκε στο himara.gr:

«Θετική εξέλιξη για τη συνέχιση του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η σημερινή εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας, με 15 ψήφους υπέρ και μόλις 4 κατά, της αντιδημάρχου του δήμου, Blerina Bala, ως εν ενεργεία δημάρχου» αναφέρει ο Ράμα με νεότερη ανάρτησή του.

Όπως συνεχίζει: «Η αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα παρακινημένων ατόμων να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη βάσει της σχετικής νομικής υποχρέωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε ξεκάθαρα το απλό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης, του διχασμού και της παράλογης ενίσχυσης της πρωτόγονης διαμάχης, που τρέφεται με συμφέροντα και λογαριασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού της Χειμάρρας».

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Χριστοδουλάκη για την πιθανή μεταγραφή Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ: Να κάνουμε επιλογές που να μην έχουν το στοιχείο του lifestyle

Βούτσιτς κατά Ντόρας Μπακογιάννη για Κόσοβο: «Ξέρω καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας»

Πώς επέλεξε ο Survivor Νάσος Παπαργυρόπουλος να είναι υποψήφιος για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:46