search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Οι λαϊκοί αγώνες είναι η μεγαλύτερη μομφή για την κυβέρνηση

30.03.2024 06:30
DELLIS

Η μομφή του ΚΚΕ ενάντια στην κυβέρνηση τόσο για το έγκλημα των Τεμπών και τις προσπάθειες συγκάλυψής του, όσο και για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, γίνεται πράξη κάθε μέρα.

Κατατίθεται στους λαϊκούς αγώνες με τους αγωνιζόμενους αγρότες, με τους ξεσηκωμένους φοιτητές και με τους εργαζόμενους που διεκδικούν και απεργούν, όπως πρόσφατα στη μεγάλη πανελλαδική απεργία, αλλά και σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς. Αυτοί όλοι είναι, που στριμώχνουν πραγματικά και ζορίζουν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, διαψεύδοντας και κείνη την παραπλανητική κυβερνητική προπαγάνδα ότι τάχα ο λαός δεν αντιδρά…

Εκεί είναι που το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις, για να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν αυτοί οι αγώνες που υπερασπίζονται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα! Γιατί αυτή είναι η πραγματική, η μοναδική μαχητική αντιπολίτευση και αυτή πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο!

Από τη μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη δεν υπάρχει ούτε ένας λαϊκός αγώνας, στον οποίο να μην ακούγεται το εμβληματικό σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Με αυτό ως οδηγό, το ΚΚΕ πήρε την πρωτοβουλία της σύστασης, από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, της Εξεταστικής Επιτροπής. Επιδιώκοντας, χωρίς αυταπάτες, δύο πράγματα: Να φωτιστούν οι συνθήκες και τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος, ώστε να μην επαναληφθεί, και να αποδοθούν και οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες παντού!

Και πράγματι, παρά την επαίσχυντη προσπάθεια συγκάλυψης, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, παρά τη μη κλήτευση ουσιωδών μαρτύρων και τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας με άλλα κόμματα, αρκετές ήταν οι πλευρές του εγκλήματος που φωτίστηκαν.

Αποκαλύφθηκε, πρώτα πρώτα, η γενεσιουργός αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη, που δεν είναι άλλη από την επικίνδυνη πολιτική της απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, που εκπορεύεται από την ΕΕ και οδήγησε στην κατάτμηση κρίσιμων έργων όπως η τηλεδιοίκηση, στην επικίνδυνη υποστελέχωση του ΟΣΕ και, βέβαια, σε κάτι συμβάσεις σιδηροδρομικών έργων που, σαν το γεφύρι της Άρτας, ποτέ δεν τελειώνουν, αλλά αποβαίνουν ωστόσο πολύ προσοδοφόρες για τους εργολάβους.

Επιβεβαιώθηκαν, επίσης, οι τεράστιες διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο και την ασφάλειά του, αλλά προέκυψαν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Και όλα αυτά περιέχονται στο πόρισμα του ΚΚΕ! Το οποίο, ασφαλώς, είναι και το μοναδικό που συγκεκριμενοποιεί και προσωποποιεί και τις πολιτικές και τις ποινικές ευθύνες του εγκλήματος! Την ώρα που όλα τα υπόλοιπα κόμματα, και ειδικά όσα κυβέρνησαν, κρύβουν επιμελώς αυτές τις αιτίες προκειμένου να αποσείσει το καθένα τις δικές του ευθύνες. Αυτό, όμως, που συνέβη, στα Τέμπη αποτελεί ένα έγκλημα διαρκές και όχι στιγμιαίο.

Αντεργατική και αντιλαϊκή, όμως, είναι και η υπόλοιπη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κι ένα αντιλαϊκό νήμα τη συνδέει όλη μεταξύ της! Και σαν τρένο ορμητικό επιτίθεται σε όλους του τομείς και χτυπά όλα τα εργατικά, τα λαϊκά και τα δημοκρατικά δικαιώματα! Νομοθετεί, έτσι, συνεχώς στην ελληνική Βουλή νόμους και οδηγίες της ΕΕ που εξυπηρετούν, πρώτα και κύρια, τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για ολοένα περισσότερα κέρδη

Απέναντι σε όλα αυτά, τι κάνουν όλοι αυτοί που μέμφονται, τάχατες, την κυβέρνηση;

Στο Ευρωκοινοβούλιο; Ψηφίζουν μαζί με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 75% και το ΠΑΣΟΚ κατά 90% τις αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ! Στην ελληνική Βουλή; Τα μισά τουλάχιστον νομοσχέδια της ΝΔ τα ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από τα μισά το ΠΑΣΟΚ! Ε, δεν το λες και αντιπολίτευση όλο αυτό!

Τελικά, τη μόνη «μομφή» που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση, και να αποτελέσει την ασπίδα στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή της πολιτική, την καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του και το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις. Να γιατί πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές!

*Γράφει ο Γιάννης Δελής είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης:

Ποιος ωφελείται απ’ τη σφαγή στη Μόσχα…

Τι δεν ακούσαμε για τα Τέμπη; 

Έφτασαν… τρεκλίζοντας στην πρόταση μομφής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:54