search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:36
MENU CLOSE

Τέμπη: Η ΝΔ απορρίπτει το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή και ρισκάρει νέο γύρο φθοράς

02.04.2024 06:00
nd-new

Η κυβέρνηση επιχείρησε να απεγκλωβιστεί με γρήγορους ρυθμούς από την «τρικλοποδιά» που θέλησε να της βάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτοντας το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στον οποίο καταλογίζει «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», «κακουργηματική  έκθεση και διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς και της παράβασης καθήκοντος».

Δεν πέρασε ούτε μία ώρα από τη στιγμή που η Θεοδώρα Τζάκρη πέρασε την πόρτα των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή για να δώσει το κατηγορητήριο και η αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μέσω κύκλων. 

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Η σπουδή του κυβερνώντος κόμματος να απεγκλωβιστεί από αυτή την ιστορία δείχνει ότι στη ΝΔ θέλουν να σταματήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται κάθε συζήτηση για το θέμα των Τεμπών δεδομένου ότι οι συνέπειες από αυτή την ιστορία είναι πολλές και έχουν αφήσει έντονη την σφραγίδα τους.

Να θυμίσουμε πάντως ότι στη Βουλή κατα τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στα πλαίσια της πρότασης δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εμφανιστεί να ζητάει από την αντιπολίτευση στοιχεία. «Να φέρετε στη Βουλή κατηγορητήριο, να το συζητήσουμε. Με γενικές κατηγορίες και χωρίς κατηγορητήριο, δεν έχουμε κράτος δικαίου» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την πόρτα για να υπάρξει κατηγορητήριο από την πλευρά της αντιπολίτευσης. 

Η στάση που επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου έχει προβληματίσει ωστόσο πολλά από τα γαλάζια στελέχη τα οποία σε καθημερινή βάση εισπράττουν τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης γύρω από αυτό το θέμα. Όπως λένε, εξ αρχής ο πρωθυπουργός δεν θα έπρεπε να αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή αλλιώς θα έπρεπε να συναινέσει στο να προχωρήσει παρακάτω η όλη ιστορία. 

«Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά δείχνει φόβο και αμηχανία πρόσθεταν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος» τα οποία επεσήμαναν ότι η κυβερνητική άρνηση δεν αποκλείεται να ενισχύσει την εντύπωση που υπάρχει στην κοινωνία και έχει να κάνει με το θέμα της συγκάλυψης.   

Άλλωστε όλο το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που θεωρούν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε να έχει διευκολύνει με τη στάση του και την κυβέρνηση και το κόμμα δείχνοντας ότι δεν φοβάται τίποτα. 

Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι πλέον είναι αργά για να αλλάξει τακτική τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Κώστας Καραμανλής δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη ένα σχέδιο απεγκλωβισμού του πρώην υπουργού από το θέμα. 

Στελέχη της Πειραιώς ισχυρίζονται πάντως ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στο πλαίσιο του διαγκωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος τελικά θα καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. 

Διαβάστε επίσης:

Βελόπουλος για Τέμπη: Να καταθέσουν τα υπόλοιπα κόμματα αίτημα για Προανακριτική και εμείς να την υπογράψουμε

Λήξη συναγερμού σε τραπεζικό κατάστημα στην Ιωνία – Είχε εντοπιστεί ύποπτο αντικείμενο

Καρπόζηλος προς Δόμνα Μιχαηλίδου: Η σύνταξη είναι αυτονόητη ανταμοιβή, όχι καταναγκασμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:35