search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:15
MENU CLOSE

«Φέρτε πίσω τον παλιό, καλό Μητσοτάκη» – Το ιδιότυπο κίνημα εντός της ΝΔ, μετά την προβληματική εκκίνηση της δεύτερης θητείας

03.04.2024 06:00
mitsotakis2-new

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη ΝΔ και την κυβέρνηση έχουν φέρει έντονο προβληματισμό στα στελέχη και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι ζητούν… πίσω, όπως λένε, τον «παλιό, καλό… Κυριάκο Μητσοτάκη», που τους οδήγησε στην διπλή νίκη των εθνικών εκλογών και στο πιο πρόσφατο 41%.

Στελέχη και βουλευτές της ΝΔ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο και ήδη καταγράφονται πολλές αρρυθμίες, οι οποίες ακουμπούν το Μέγαρο Μαξίμου και τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται, αφενός να μην έχει τις πλέον εύστοχες επιλογές (ροτέισον στην κυβέρνηση, αλλαγές στο πρωθυπουργικό επιτελείο), ενώ παράλληλα δεν ελέγχει όσο αυστηρά απαιτούν οι συγκυρίες, τους υπουργούς. Και μόνο το γεγονός ότι χωρίς να το θέλει, αναγκάστηκε να αλλάξει τόσους υπουργούς μέσα σε ελάχιστους μήνες, είναι ενδεικτικό μία προσέγγισης, που έχει πλέον στα πράγματα και η οποία μάλλον χρήζει επανεξέτασης και αλλαγής.   

Η κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, η διαχείριση του θέματος των Τεμπών, η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ομογενών και η παραίτηση -αποπομπή των στενών συνεργατών του, δείχνουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει απορρυθμιστεί και ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το 41% που πήρε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου η ΝΔ, ίσως έφερε όλα αυτά τα προβλήματα καθώς έδωσε υπερβολική αυτοπεποίθηση, μα και… χαλάρωση στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Μηδέ του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου εξαιρουμένου βέβαια.

«Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι με ένα τέτοιο ποσοστό κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τη ΝΔ» λένε γαλάζιοι παράγοντες οι οποίοι δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον. Όμως δέκα μήνες μετά από εκείνες τις κάλπες η κατάσταση δείχνει να έχει βαλτώσει και τα προβλήματα να μην μπορούν  να κοπάσουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και έτοιμοι να επικρίνουν την κυβέρνηση, ζητώντας εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα θεωρούν ότι εάν το κυβερνών κόμμα εμφανιστεί στις ευρωεκλογές να «κάθεται» κάτω από το 30% τότε τα πράγματα θα πάρουν ιδιαίτερα κακή τροπή για την ΝΔ.

Ισχυρό χαρτί

Με δεδομένο ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός ήταν και είναι το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος πολλά στελέχη εμφανίζονται στις μεταξύ τους  συζητήσεις να… αναπολούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη της πρώτης τετραετίας.

Τον πρωθυπουργό που ακόμα και στα δύσκολα κατάφερνε να ανατρέπει τις καταστάσεις, πείθοντας τους πολίτες για την ορθότητα των πράξεων του και των επιλογών του.

«Το γεγονός ότι πάντα έστελνε με σαφήνεια τα μηνύματά του προς όλες τις πλευρές κλείνοντας έτσι τις εκκρεμότητες που προέκυπταν, μας έκανε να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση, παρότι κυβέρνηση και κόμμα βρισκόταν μέσα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» επισημαίνουν γαλάζιοι βουλευτές, προσθέτοντας ότι «οι μήνες που πέρασαν από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και μετά, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά γύρω από το κυβερνητικό επιτελείο». 

Η γκρίνια επεκτείνεται και στους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη με την έννοια ότι εμφανίζονται να ενεργούν σαν να έχουν χάσει την επαφή τους με την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματά της.

Όσοι μάλιστα προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα της δεξιάς παράταξης υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αγωνιούν μόνο για την κεντροδεξιά στροφή της ΝΔ αδιαφορώντας για την λαϊκή δεξιά.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε έμμεσα ότι αν πάει φυλακή ο Καραμανλής θα πέσει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:15