search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:12
MENU CLOSE

Οδηγίες Χρυσοχοΐδη σε αστυνομικούς για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – Τέσσερις βασικές προσθήκες

05.04.2024 13:14
xrisoxoidis_0504_1920-1080_new

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έδωσε σαφείς οδηγίες -μέσω τηλεδιάσκεψης- σε πάνω από 2.500 αστυνομικούς για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, στον απόηχο της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο υπουργός κάλεσε τους αστυνομικούς να διαχειρίζονται τα θύματα με ενσυναίσθηση και να τους παρέχουν κάθε υποστήριξη. Επίσης, τους ζήτησε να πέφτουν πάνω από το πρόβλημα σαν να είναι δικό τους και να μπαίνουν στη θέση των θυμάτων. «Ο πολίτης θέλει και πρέπει να νιώσει ασφαλής όταν έρθει σε εμάς. Σε κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας υποχρεούμαστε να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να νιώσει η γυναίκα ασφαλής και να είμαστε σίγουροι πριν φύγει από εκεί, ότι θα συνεχίσει να είναι ασφαλής», τόνισε.

Οι τέσσερις βασικές προσθήκες

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι για κάθε καταγγελία αξιοποιείται ο ειδικός οδηγός διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχει από το 2021, ο οποίος κωδικοποιήθηκε σε απλή μορφή και εμπλουτίστηκε με προσαρμογές στις νέες νομοθετικές αλλαγές για την ενδοοικογενειακή βία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τέσσερις βασικές προσθήκες στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας:

1) Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη.

2) Κάθε εβδομάδα θα στέλνεται απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείριση τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να υπάρχει παρακολούθηση και λογοδοσία.

3) Για κάθε περιστατικό ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για να τον υποστηρίξουν στη διαχείριση του περιστατικού.

4) Για κάθε θύμα εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του.

Τέλος, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν δημιουργηθεί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα, ενώ επεκτείνεται πανελλαδικά η χρήση του Panic Button.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων χτες και το καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων κινδυνεύει να κλείσει

Άγιοι Ανάργυροι: Αστυνομικοί απαγόρευσαν στον κόσμο να αφήνει λουλούδια έξω από το τμήμα – «Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;»

Χολαργός: 45χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό της μπροστά σε φύλακα αστυνομικού τμήματος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59