search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:55
MENU CLOSE

Γιάνης Βαρουφάκης: ΚΚΕ και Νέα Αριστερά καταδικάζουν το «μπλόκο» της Γερμανίας

14.04.2024 11:46
varoufakis_new

Την καταδίκη τους για την απαγόρευση εισόδου του Γιάνη Βαρουφάκη στη Γερμανία δηλώνουν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.

«Eίναι κρίσιμο μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών να δεχθεί πλήγμα η ΕΕ των εγκλημάτων, του πολέμου και της αδικίας, μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που την εξωραΐζουν και την υπηρετούν», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καταδικάζοντας «την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που είναι σε συνέχεια της πρόσφατης παρεμπόδισης από τις γερμανικές αρχές της συμμετοχής κόσμου σε προγραμματισμένη εκδήλωση αλληλεγγύης στο Βερολίνο».

«Αυτές είναι οι περίφημες αρχές της ΕΕ και των κρατών-μελών της. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο “κράτος δικαίου” και οι “ελευθερίες” της ΕΕ, που αφορούν μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και η στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται, επίσης, πόσο αδιέξοδες είναι οι αυταπάτες για τον «εκδημοκρατισμό» αυτής της φυλακής των λαών. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο, μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών να δεχθεί πλήγμα η ΕΕ των εγκλημάτων, του πολέμου και της αδικίας, μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που την εξωραΐζουν και την υπηρετούν», επισημαίνει ο Περισσός.

Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ενέργεια της Γερμανίας κατά του Βαρουφάκη»

«Είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση της Γερμανίας, που μαρτυρά την «αυταρχική και φιλοπόλεμη στροφή της Ευρώπης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: 

«Η απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα- ακόμα και διαδικτυακή ομιλία- τριών ακαδημαϊκών που θα μιλούσαν σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, μεταξύ των οποίων ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι απαράδεκτη και ενδεικτική της αυταρχικής και φιλοπόλεμης στροφής που παίρνει η Ευρώπη.

Είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις. Ιδίως την στιγμή που η Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Ανησυχητικές εξελίξεις, πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας»

ΚΚΕ: «Eπικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή – Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους»

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Καταδικάζει την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ το ΥΠΕΞ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:48