search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές: Όσο πιο δυνατή η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα

15.04.2024 21:03
kyriakos mitsotakis

Το μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές δεν θα καθορίσουν μόνο την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της παρουσίασης των 42 υποψηφίων του κόμματος για την ευρω-κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη ομιλία του μετά την παρουσίαση της ευρωλίστας του κόμματος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι οι ευρωεκλογές, εκτός από ευρωπαϊκή είναι και μια εθνική κάλπη, το αποτέλεσμα της οποίας θα έχει αντίκτυπο και στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα και έστειλε το μήνυμα ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές» για τις οποίες ψηφίστηκε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υποψήφιους να απευθυνθούν στους δυσαρεστημένους πολίτες και να τους καλέσουν να στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές, εξηγώντας, μάλιστα, ότι η προεκλογική περίοδος αποτελεί μια ευκαιρία «να μιλήσουμε γι’ αυτά που έχουμε κάνει μέσα στους τελευταίους 9 μήνες» (αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει υλοποιηθεί σχεδόν το μισό οικονομικό πρόγραμμα, έχουν προχωρήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και έχει θεσμοθετηθεί η επιστολική ψήφος – στο σημείο αυτό απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να γραφτούν στη σχετική πλατφόρμα καθώς η προθεσμία λήγει στις 29 Απριλίου).

Στη μοναδική αναφορά που έκανε στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός είπε ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει η επιλογή της σταθερότητας, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει μόνο μια «εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης», η οποία, όμως, όπως σημείωσε, δεν αποτελεί πολιτική πρόταση. Επέμεινε, δε, να παροτρύνει τους υποψηφίους ευρωβουλευτές να πολεμήσουν τη χαλαρή ψήφο, να αποτρέψουν την εκδήλωση επιμέρους δυσαρέσκειας και να υπογραμμίσουν ότι μέσα σε πέντε χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει πόλος σταθερότητας σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Όπως είπε, ο ίδιος και όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ θα συμμετάσχουν στον προεκλογικό αγώνα στην πρώτη γραμμή, με στόχο να συσπειρωθεί ο κόσμος της ΝΔ και να εξηγηθεί γιατί η νίκη της στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η κάλπη της 9ης Ιουνίου θα είναι η τελευταία μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027, αλλά και ζητώντας μια μεγάλη νίκη για τα 50α γενέθλια του κόμματος.

Ο Κ. Μητσοτάκης, θέτοντας το περίγραμμα των ευρωπαϊκών διακυβευμάτων, αφού υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που φέρνει την Ελλάδα όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη, υπογράμμισε ότι το 2024 είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, κάνοντας λόγο για μια «ταραγμένη γειτονιά», για «μεγάλες προκλήσεις», αλλά και σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη συχνά ψάχνει τα πατήματά της». «Σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, πρέπει να είναι ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας για να δίνουμε τις μεγάλες μάχες, όπως τις δώσαμε την περασμένη 5ετία» τόνισε, υπενθυμίζοντας το ρόλο της Ελλάδας στη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και στην αλλαγή της προσέγγισης της Ευρώπης στο μεταναστευτικό και τη θωράκιση των εξωτερικών συνόρων.

Όσον αφορά στις νέες προκλήσεις, ο πρωθυπουργός έθεσε διλημματικό χαρακτήρα σχετικά με το ποιον θέλουν οι πολίτες να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη σε συζητήσεις για θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα και οι περισσότερες και καλύτερες δουλειές, η διαπραγμάτευση για το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, η πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών από ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ευρωπαϊκοί πόροι και η νέα ΚΑΠ, για την οποία επισήμανε ότι «δεν ήμασταν εμείς που εισηγήθηκαν μια πράσινη μετάβαση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, αλλά οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι», καθώς και το δημογραφικό.

Υπερασπίστηκε, δε, για άλλη μια φορά τη διεύρυνση της ΝΔ, λέγοντας ότι στο ευρωψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του ελληνισμού παγκοσμίως, που όμως βρίσκονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ (Video)

Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της: «Θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα των γυναικών»

Ευρωεκλογές 2024: Το «ευχαριστώ» Μπελέρη σε Μητσοτάκη μέσα από την φυλακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53