search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Η Νέα Δημοκρατία αρχίζει να κατανοεί ότι ο Κασσελάκης είναι πραγματικά επικίνδυνος αντίπαλος

16.04.2024 04:52
kasselakis 6658- new

Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να απευθυνθεί σε ένα κοινό πολύ πιο ευρύ και πλατύ από το παραδοσιακό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την πολιτική.

Άλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον πρότεινε για υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του είχε πει ότι θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει, να γίνει όπως οι Δημοκρατικοί των Ηνωμένων Πολιτειών,  όπου η πολιτική και οι λύσεις θα έχουν στόχο να ωφελούν τον άνθρωπο είτε αυτές είναι αριστερές είτε κεντρώες είτε φιλελεύθερες.

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέμπλεξε, μετά το πρόσφατο συνέδριο, με την εσωκομματική αμφισβήτηση και υπονόμευση, αυτό το όραμά του να γίνει ένα κανονικό κόμμα εξουσίας χωρίς παλαβομάρες, απολιθωμένες απόψεις και  ιδεοληψίες άλλων εποχών άρχισε να λαμβάνει σάρκα και οστά. Και όσο προχωράει στο σχέδιό του και στα πιστεύω του, απαλλαγμένος από την μιζέρια και την κομματίλα, τόσο ανεβαίνει και στις δημοσκοπήσεις.

Έτσι, η Νέα Δημοκρατία από εκεί που στην αρχή υποτιμούσε τον κ. Κασσελάκη, τον θεωρούσε ανάξιο για αντίπαλό της και ελαφρύ, πλέον έχει κατανοήσει πως είναι ο βασικός της αντίπαλος και επιπλέον πως είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος για αυτήν.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δημοσίως πια λένε πως είναι λάθος να υποτιμούμε τον Κασσελάκη, όχι μόνο γιατί έχει επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά και γιατί μαθαίνει  γρήγορα.

Αυτό που δεν λένε δημοσίως, αλλά το συζητούν, όμως κατ΄ ιδίαν και το φοβούνται εξίσου, είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τις κινήσεις του δημιουργεί το προφίλ ενός κόμματος που δεν θα φοβάται ο κεντροδεξιός και κεντρώος ψηφοφόρος, αλλά και που στο μέλλον δεν θα έχει και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να μετακινηθεί εκεί. Άλλωστε, αυτό συνέβαινε τις δεκαετίες του ισχυρού δικομματισμού μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Προς μια τέτοια κατεύθυνση δεν είναι καθόλου τυχαία και τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης όσον αφορά την εξωτερική πολιτική. Μίλησε με θετικά λόγια υπέρ του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας το ιερή συμμαχία.

Ξεκαθάρισε στο Φόρουμ των Δελφών ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ουκρανία παίρνοντας καθαρή θέση και χωρίς αστερίσκους εναντίον της Ρωσίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Καταδίκασε χωρίς αστερίσκους, όπως είπε επίσης, την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ λαμβάνοντας συγχαρητήρια ακόμα και από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Όταν ένα κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας λέει πως τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκλονιστικά και αποτελούν μια πολύ μεγάλη πρόοδο για τη χώρα, κατανοεί κανείς ότι ο δυσαρεστημένος Νεοδημοκράτης μπορεί πολύ πιο εύκολα να  μετακινηθεί μελλοντικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιατί όχι, κάποια στιγμή να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη .

Άλλωστε ο κ. Κασσελάκης στην οικονομία προωθεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μειώσεις φόρων για πολλούς και κίνητρα για το επιχειρείν που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί φιλελεύθερο

Και χθες στη Νέα Υόρκη διάβασε στα αγγλικά το σύμβολο της πίστεως, για να στείλει πολύ καθαρά μηνύματα όπου πρέπει. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει πως και χριστιανός είναι και πιστεύει στον θεό.

Στη Νέα Δημοκρατία πια οι περισσότεροι αποδέχονται την πραγματικότητα που λέει ότι ο Κασσελάκης ήρθε για να μείνει και αυτός θα είναι πια ο αντίπαλος τους. Και ότι εφόσον στις ευρωεκλογές ξεπεράσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Ιουνίου,  δηλαδή τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα,  δεν θα τον κρατά τίποτα και κανένας για να φτιάξει ένα κόμμα όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς στερεότυπα και  χωρίς αραχνιασμένες ιδεοληψίες, με έναν αρχηγό απρόβλεπτο, που θα μπορεί με την ίδια ευκολία να απευθυνθεί τόσο στον κεντροαριστερό όσο και στον κεντροδεξιό.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές: Όσο πιο δυνατή η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα

Φρέντι Μπελέρης: Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ (Video)

Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της: «Θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα των γυναικών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:15