search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:04
MENU CLOSE

Παπανώτας: «Με φάγανε, καλή χώνεψη» λέει για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Πρώτη αντίδραση Μπεκατώρου (Videos)

19.04.2024 12:02
papanotas-new

Λίγες ώρες μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Στέφανου Κασσελάκη, εξαιτίας της επίμαχης δήλωσής του σχετικά με τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης, ο Δημήτρης Παπανώτας τοποθετήθηκε σχετικά, χωρίς να κρύβει την πικρία και τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξέλιξη.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ηappy Day» στον Alpha, ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «πόλεμο» που δέχτηκε από «στελέχη που ο ίδιος υπερασπιζόταν δημοσίως», ενώ χαρακτήρισε «ανήθικο» το γεγονός ότι τον απέπεμψαν, ενώ ο ίδιος είχε σκοπό να παραιτηθεί.

«Με φάγανε, καλή χώνεψη»

«Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη. Δεν θα κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν, να καταλάβουν ότι απογοήτευσαν πολύ κόσμο. Μου κάνει εντύπωση, έλαβα πάνω από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και μόνο 3 υβριστικά. Τους είπα αν δεν έχετε τα κότσια να δεχτείτε τις επιθέσεις που θα δεχτώ να παραιτηθώ…Είναι ανήθικο δεν μου αρέσει που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ» είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει. Θεωρώ προσβολή προς το πρόσωπό μου και προς όλους όσοι με ψήφισαν την απόφαση αυτή, Καλή συνέχεια του εύχομαι και του κυρίου Κασσελάκη. Να του θυμίσω που ήμουν ο πρώτος που τον στήριξα από το πρώτο βίντεο που ανέβασε».

«Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια μου έσκαβαν τον λάκκο»

«Εγώ μπήκα σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου ως ιδεαλιστής της αριστεράς, ως ευρωπαίος αριστερός που βλέπει ένα κίνδυνο για την Ευρώπη. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα που έκανα, μόνος είδα τη στήριξη του κοινού, δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν για την επίδοσή μου στις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα εξέφρασα σε κομματικά στελέχη την έκπληξη που χάρηκα μόνος μου το αποτέλεσμα και δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο» πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τη στάση συνυποψηφίων του.

«Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια μου έσκαβαν τον λάκκο και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά, τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει η ιστορία μου είναι εκεί, στις πολιτικές ομιλίες δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό, βρήκαν μια δήλωση στο χρονοντούλαπο για να με χτυπήσουν» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Η δήλωσή μου υπέστη κοπτοραπτική»

Ο Δημήτρης Παπανώτας επέμεινε, τέλος, στην «κοπτοραπτική» που υπέστη η επίμαχη δήλωσή του για τις γυναίκες, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του τόσο τις θέσεις του όσο τις δράσεις του απέναντι σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

«Στήριξα μία γυναίκα η οποία δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό και μετά δέχτηκα βία γιατί το κατήγγειλα τηλεοπτικά. Πού ήταν οι γυναίκειες οργανώσεις δέκα χρόνια που έτρεχα στα δικαστήρια; Πού ήταν όλοι αυτοί; Πάντως όταν μίλησα και σου είπα είμαι έτοιμος να αποχωρήσω μίλησα με τα στελέχη της ηγεσίας. Πριν ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης της διαγραφή μου, είχα σκεφτεί να παραιτηθώ και να γυρίσω στη δουλειά μου», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε μέσω Χ (Twitter) πως με λύπη του αναγκάζεται να εξαιρέσει από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα, καθώς παρά τη διορθωτική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοσιογράφος, «το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση», όταν μάλιστα, το κόμμα «έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Σοφία Μπεκατώρου: «Χαίρομαι που το κόμμα έχει γρήγορα αντανακλαστικά»

Την ίδια ώρα, η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το πρώτο της δημόσιο σχόλιο αναφορικά με την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, καθώς εκτιμάται ότι και η δική της παρέμβαση όταν κάλεσε «το κόμμα να κάνει την κίνηση που πρέπει» φαίνεται ότι βάρυνε στην οριστική απόφαση για τον συνυποψήφιό της.

«Χαίρομαι που το κόμμα έχει γρήγορα αντανακλαστικά, χρειάζεται ο πρόεδρος να ακούει το κοινό αίσθημα και χαίρομαι που είναι αυτός καπετάνιος» ανέφερε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η παρέμβασή της δεν είχε μορφή «τελεσίγραφου» εκ μέρους της. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση κίνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε -μεταξύ άλλων- ενσυναίσθηση, τόνισε.

«Δεν έβαλα τελεσίγραφο για την παραμονή Παπανώτα, δεν λειτουργώ έτσι, εγώ περίμενα πώς θα σταθεί το κόμμα. Από εκεί και πέρα έκανε άμεση κίνηση ο κ. Κασσελάκης και αυτό δείχνει ενσυναίσθηση και δείχνει το πού θέλουμε να πάμε. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα και λυπάμαι αν πέρασε ότι υπήρχε τελεσίγραφο, που δεν υπήρξε. Έγινε ένας σχολιασμός πάνω στις προσωπικές απόψεις του κ. Παπανώτα όπου κλήθηκα να πάρω μια θέση γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δίνουμε την αληθινή έκταση του πράγματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν άκουσα τις δηλώσεις Παπανώτα σκέφτηκα την Κυριακή»

«Όταν άκουσα τις δηλώσεις Παπανώτα σκέφτηκα την Κυριακή που έκανε αυτά που έκανε και σκοτώθηκε έξω από το ΑΤ. Δεν είμαι σε θέση να τον κρίνω, κρίνεται από τις απόψεις του, είναι έμπειρος με 35 χρόνια στη δημοσιογραφία. Αν δεν εστιάσουμε και στο πώς μιλάμε δημόσια επειδή επηρεάζουμε πολύ κόσμο και επειδή για να αλλάξει η κουλτούρα χρειάζεται να αλλάξει και ο λόγος» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Η Μάρω Δούκα επίσημα υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Αριστερά (Video)

Η μεγάλη ανάσα της Μetron Αnalysis για την κυβέρνηση και το σχέδιο επαναπροσέγγισης των δεξιών ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Νέα Αριστερά: Άνεμος αισιοδοξίας για την εκλογή ευρωβουλευτή – «Σκανάρουν» Κασσελάκη, πρεσάρουν ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42