search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:01
MENU CLOSE

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Το πρόβλημα είναι… το τσίπουρο» λέει ο μητροπολίτης Λάρισας

23.04.2024 10:18
ieronymos_larisas_new

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που δημιούργησε με την εκκλησία η πρωτοβουλία της για τη θεσμοθέτηση των γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, διάφοροι ιεράρχες συνεχίζουν το δικό τους… μπαϊράκι για το θέμα.

Για παράδειγμα, ο μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος, μιλώντας στο Action24, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Μεγάλη Εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι η εβδομάδα μετά το Πάσχα που έχουν μετατεθεί πολλά πανηγύρια και εκεί το πρόβλημα δεν είναι τόσο μέσα στον ναό, όσο έξω. Καμιά φορά μιλάει το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια».

«Ο Μακαριώτατος εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της προεκλογικής περιόδου και εν όψει κάποιων πραγμάτων που έχουν προηγηθεί και λόγω της συσσωρευμένης πικρίας και της οργής που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία έκανε μια δήλωση ώστε τουλάχιστον να αποφύγουμε διάφορα άσχημα γεγονότα μέσα στους ναούς. Όχι μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα», προσέθεσε ο μητροπολίτης.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το αν οι πολιτικοί – ιδίως όσοι στήριξαν το επίμαχο νομοσχέδιο – θα έχουν πρόβλημα να παραστούν σε εκδηλώσεις, σημείωσε ότι «επειδή υπάρχει συνέχεια του εκκλησιαστικού τελετουργικού στο λαογραφικό μετά τον ναό. Το απέξω είναι ενδεχομένως που μπορεί και λίγο να φοβίζει. Εμείς και ως Εκκλησία και ως Μητρόπολη έχουμε δώσει οδηγίες γνωρίζουμε ότι μέσα στους ναούς θα υπάρχει καλό κλίμα. Ξέρουμε ότι είναι απαράδεκτο μέσα στους ναούς να φεύγουμε από τον σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει. Δεν είναι καλό να ξεχνάμε την ημέρα και τη σημασία της γιατί κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει τη δική της σημασία».

Διαβάστε επίσης

Μαύρη επέτειος: 14 χρόνια από το διάγγελμα του Παπανδρέου στο Καστελόριζο που μας έβαλε στα Μνημόνια (Video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Πώς ένα αθλητικό δρώμενο μετατράπηκε σε… πολιτικό σόου

«Νίκη»: Ευθεία πρόκληση Παπαδόπουλου μετά το χαστούκι στη Δεληκάρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31