search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:18
MENU CLOSE

Ο Βορίδης ζητά να ψηφιστεί ο Μπελέρης στις Ευρωεκλογές για «να προστατευτεί το κράτος δικαίου»

29.04.2024 10:36
voridis

Για να «προστατευτεί το κράτος δικαίου» πρέπει να ψηφιστεί ο Φρέντης Μπελέρης, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε επίσης, απαντώντας σε δηλώσεις νωρίτερα της Βούλας Κεχαγιά, η οποία είναι ότι στις Ευρωεκλογές  «θα μετρηθούμε με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι με εκείνα των προηγούμενων ευρωεκλογών».

«Φαίνεται σε κάποιον λογικό να συγκρίνει βουλευτικές εκλογές με ευρωπαϊκές εκλογές; Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν δικά τους χαρακτηριστικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

«Το 2019 η ΝΔ πήρε, αν θυμάμαι καλά, στις ευρωεκλογές στις 33,1% και ένα μήνα μετά πήρε 39%. Τώρα τι θα πούμε δηλαδή, ότι οι ευρωεκλογές δεν έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά;». 

Η ΝΔ έχει να πάρει παραπάνω από το 33,1% σε ευρωπαϊκές εκλογές από το 2004. 

«Το ένα αστείο είναι ότι θέλουν να συγκρίνουν ευρωεκλογές με βουλευτικές. Προφανώς άτοπη η σύγκριση… Αλλά γιατί το κάνουν τώρα αυτό; Αντί να πάνε στο 24% που είναι ο πήχης των ευρωεκλογών πάνε στο ακόμα χειρότερο που είναι ο πήχης του 17% των βουλευτικών» σχολίασε ο Βορίδης, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε να σταλεί «μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την προστασία του κράτους δικαίου με την ψήφιση του Φρέντη Μπελέρη», του φυλακισμένου δήμαρχου Χειμάρρας

Τέλος, αναφερόμενος για την απόφαση για το Μάτι, δήλωσε: «Μπορεί το δικαστήριο να έκανε και καλά τη δουλειά του, δεν το ξέρω εγώ, αλλά πάντως το σίγουρο είναι ότι η σειρά των ευθυνών έτσι όπως επιμερίζονται και αναλύονται προφανώς μας αφήνει ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν…».

Διαβάστε επίσης:

Δούρου για Μάτι: Δεν ζητώ να πουν συγνώμη οι ηθικοί αυτουργοί της δίωξης μου, που με έδειχναν με το δάκτυλο ως ένοχη

Βούλα Κεχαγιά για ευρωεκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει κάτω από 17% (video)

ΠΑΣΟΚ: Γιατί το «παιχνίδι της δεύτερης θέσης» είναι ακόμα ανοιχτό – Οι πιέσεις Ανδρουλάκη και η Κεντροαριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20