search
ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 20:26
MENU CLOSE

Euroleague: Πράσινος θρίαμβος με 95-88 – Ο Παναθηναϊκός «σφραγίζει» στο ΟΑΚΑ την πρόκριση

03.05.2024 00:00
panathinaikos makamoi 987- new

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο Παναθηναϊκός με τον Ναν και τον Σλούκα να τον κρατάνε στο παιχνίδι.

Το “τριφύλλι” ισοφάρισε τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ της Euroleague σε 2-2 και τη φέρνει πίσω στο ΟΑΚΑ (8/5) για να την τελειώσει και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Βερολίνου για πρώτη φορά από το 2012.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 95-88 των Ισραηλινών στην «Aleksandar Nikolic Hall» και την επόμενη εβδομάδα θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 29-26, 50-49, 69-74, 88-95


Ένα επιμέρους σκορ 13-1 της Μακάμπι στον… επίλογο της αναμέτρησης, όταν προηγήθηκε με 82-75 στο 34΄, άρχισε να… αργοσβήνει το όνειρο του Παναθηναϊκού, αλλά Ναν και Σλούκας είχαν διαφορετική άποψη. 

Με τον Αμερικανό, που ήταν φορτωμένος με τέσσερα φάουλ, να μένει στο παρκέ και να εκτελεί από τα 6,75, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, μέχρι το 38΄ που μίλησε ο «πράσινος» αρχηγός και χάρισε το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (89-88). Αυτή τη φορά ο Λεσόρ δεν αστόχησε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, οι Ισραηλινοί δεν βρήκαν τα μακρινά σουτ και ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από το Βελιγράδι και επιστρέφει στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ, όπου θέλει να πανηγυρίσει μαζί με τους οπαδούς του στο Game 5 την επιστροφή του στο φάιναλ φορ. 

Ακόμη μία μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Κέντρικ Ναν με 27 πόντους, ενώ μετά το κάτω του μετρίου Game 3 του ο Κώστας Σλούκας είχε τις απαντήσεις αυτή τη φορά, τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους , 8 ριμπάουντ (career high), 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε στο παρκέ για 38 λεπτά με απολογισμό 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 μπλοκ και 3 ασίστ, ενώ στους 13 πόντους σταμάτησε ο Ντίνος Μήτογλου. 

Από τους Ισραηλινούς ξεχώρισε ο Λορέντζο Μπράουν με 17 πόντους, αλλά 0/6 τρίποντα, ενώ ο Ουέιντ Μπόλνγουϊν μπορεί να επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά στη δεύτερη περίοδο εγκατέλειψε με ενοχλήσεις ξανά στο πόδι του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το τζάμπολ οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν στο παρκέ φορώντας μπλουζάκια αφιερωμένα στον φροντιστή της ομάδας, Πάρη Δερμάνη, ο οποίος εχθές το βράδυ διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Βελιγραδίου, λόγω έντονης αδιαθεσίας.
    

Διαβάστε επίσης:

Στο Άστον Βίλα – Ολυμπιακός ο πρίγκιπας Ουίλιαμ (Video)

Conference League: Διπλό τελικού για τον Ολύμπιακό, 4-2 την Άστον Βίλα

Euroleague: O Ολυμπιακός «έλιωσε» την Μπαρτσελόνα 92-58 και πάει στη Βαρκελώνη για να προκριθεί στο Final Four

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.08.2025 20:26