search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:06
MENU CLOSE

Πορνό: Πόσο βλέπουν οι Έλληνες – Οι αγαπημένες κατηγορίες στις μεγάλες πόλεις της χώρας

13.05.2024 11:07
porno new

Οι Αθηναίοι είναι… πρωταθλητές του πορνό, σύμφωνα με έρευνα της Google για λογαριασμό της ελληνικής εταιρίας παραγωγής Sugarbabes.TV.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών του πορνογραφικού site βρίσκεται στην Αθήνα (όπου βρίσκονται 665,181) ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό (420,497) ανήκει σε αυτούς που προτίμησαν να μην δηλώσουν την πόλη τους. Τρίτη έρχεται η Θεσσαλονίκη (221,881 χρήστες), τέταρτος ο Πειραιάς και πέμπτες οι Αχαρνές. Στο μερίδιο των χρηστών ανά πόλη πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ακολουθεί η Πάτρα με 3,8%.

Όσον αφορά την κατανομή των φύλων, οι άνδρες χρήστες φτάνουν σχεδόν τo 63,5% ενώ οι γυναίκες ακολουθούν με 36,46%. Αυτό οφείλεται όχι μόνο σε κοινωνικούς παράγοντες αλλά και σε πολιτισμικούς και ψυχολογικούς ή ακόμα περισσότερο βιολογικούς.

Επίσης, η πορνογραφία έχει παραδοσιακά δημιουργηθεί με γνώμονα το ανδρικό κοινό, διαθέτοντας συχνά περιεχόμενο που εξυπηρετεί τις ανδρικές φαντασιώσεις και επιθυμίες. Αυτό θα μπορούσε να κάνει την πορνογραφία λιγότερο ελκυστική ή σχετιζόμενη με τις γυναίκες.

Υπάρχουν και σημαντικές βιολογικές διαφορές. Αν και δεν είναι ο μοναδικός καθοριστικός παράγοντας, υπάρχουν διαφορές στους τρόπους με τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίνονται συνήθως στα σεξουαλικά ερεθίσματα λόγω βιολογικών παραγόντων. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες έχουν γενικά μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή και μπορεί να διεγείρονται περισσότερο οπτικά σε σύγκριση με τις γυναίκες που διεγείρονται ακόμα και ακούγοντας κάποιον.

Είναι και θέμα κοινωνικοποίησης: Από νεαρή ηλικία, τα αγόρια και τα κορίτσια συχνά κοινωνικοποιούνται διαφορετικά όσον αφορά τη σεξουαλικότητα. Τα αγόρια μπορεί να ενθαρρύνονται να εξερευνούν και να εκφράζουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες πιο ανοιχτά, ενώ τα κορίτσια μπορεί να διδάσκονται να είναι πιο συγκρατημένα ή σεμνά.

Επίσης υπάρχει και ο κοινωνικός στιγματισμός, ειδικά στην επαρχία, που μπορεί να συνοδεύσει μια γυναίκα που μιλάει ανοιχτά για την κατανάλωση πορνογραφικού περιεχομένου.

Γιατί βλέπουν περισσότερο οι 45-54 ετών άνδρες;

Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι 45-54 βλέπουν περισσότερο πορνό.

Γιατί;

•Accesibility. Με την έλευση του διαδικτύου και την πρόοδο της τεχνολογίας, η πορνογραφία έχει γίνει πιο προσιτή από ποτέ. Τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 45-54 ετών ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη διαδικτυακή πορνογραφία σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση.

•Midlife crisis. Τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας ενδέχεται να βιώνουν αλλαγές στις συνθήκες της ζωής τους, όπως άδειοσπίτι, συνταξιοδότηση ή αλλαγές στις σχέσεις τους(βλ. Διαζύγιο ή χωρισμός). Αυτές οι μεταβάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ενδεχομένως σε επιθυμία για σεξουαλική εξερεύνηση ή διέγερση.

•Αποσυμπίεση. Τα άτομα μέσης ηλικίας αντιμετωπίζουν συχνά σημαντικούς στρεσογόνους παράγοντες που σχετίζονται με την καριέρα, τα οικονομικά και τις οικογενειακές ευθύνες. Η πορνογραφία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια μορφή ανακούφισης από το άγχος ή διαφυγής από αυτές τις πιέσεις.

•Μεγαλύτερη διάθεση για πειραματισμό. Καθώς τα άτομα μεγαλώνουν, μπορεί να νιώθουν πιο άνετα με τη σεξουαλικότητά τους και να ενδιαφέρονται περισσότερο να εξερευνήσουν νέες σεξουαλικές εμπειρίες ή φαντασιώσεις. Η πορνογραφία μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και ιδιωτική διέξοδο για σεξουαλική εξερεύνηση.

•Απενοχοποίηση. Οι στάσεις απέναντι στη σεξουαλικότητα έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και υπάρχει πλέον μεγαλύτερη αποδοχή και κανονικοποίηση της κατανάλωσης πορνογραφίας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Τα άτομα μέσης ηλικίας μπορεί να αισθάνονται λιγότερο στίγμα ή ντροπή που συνδέεται με την παρακολούθηση πορνογραφίας σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

Πόσο kinky είμαστε;

Στο Βόλο είναι πρώτοι καταναλωτές του «doggy style» στην Ελλάδα. Ακολουθεί η Κρήτη και τρίτη η Θεσσαλονίκη. Η Καλαμάτα διατηρεί επίσης υψηλά ποσοστά στην κατηγορία «milfs», μια κατηγορία στην κατανάλωση της οποίας επίσης προηγείται ο Βόλος.

Η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στατιστικά της συγκεκριμένης εταιρείας, προηγείται πανελλαδικά στην κατηγορία του «τρίο» («threesome»). Η Αθήνα είναι η… πρωταθλήτρια του λεσβιακού σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουρατίδης: «Η Μαρίνα Σάττι βγήκε λίγο παραπάνω χαζοχαρούμενη απ’ ότι χρειαζόταν» (Video)

Eurovision 2024: Πώς υποδέχτηκαν τον νικητή στην Ελβετία – Ποια χώρα ενδέχεται να μη συμμετάσχει ξανά (Video)

Eurovision 2024: Επέστρεψε η Μαρίνα Σάττι – «Θα το έκανα ξανά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:06