search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:09
MENU CLOSE

Διεθνές Δικαστήριο: Η… λογική ερμηνεία της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, που «βαφτίστηκε» δικαίωμα του Ισραήλ

22.05.2024 06:35
ISRAEL_GAZA_0305_1920-1080_new
credit: AP

Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας της Χαμάς είναι λογικό. Αλλά δεν μπορούν να γίνονται συγκρίσεις της ηγεσίας της Χαμάς με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Κατά την Γερμανία το δημοκρατικό σύστημα στο Ισραήλ είναι ισχυρό και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα κρίνει κατά πόσο είναι εύλογο το αίτημα του ΔΠΔ. Κατά το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, «η ισραηλινή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα και το καθήκον να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τον πληθυσμό της χώρας».

Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε «αισχρές» τις προσπάθειες του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ. «Θέλω να είμαι σαφής, το Ισραήλ θέλει να κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει την προστασία των πολιτών. Θέλω να είμαι σαφής, αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Τις απόψεις αυτές ενστερνίζονται η Ιταλία και η Βρετανία. Για την οικονομία του χώρου θα δεχτούμε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Σταχυολογούμε ορισμένες «λεπτομέρειες» από τα γεγονότα του τελευταίου 24ωρου στη Γάζα, για να αντιληφθούμε ότι  είναι απολύτως λογικά – τουλάχιστον με βάση την λογική των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και άλλων δυτικών χωρών – τα εξής:

Ο απολογισμός των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα είναι 35.647 νεκροί Παλαιστίνιοι και 79.852 τραυματίες. Μόνο το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 85 Παλαιστίνιοι και 200 τραυματίστηκαν στη Γάζα.

– Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Al Jazeera ότι από επίθεση ισραηλινού drone στον προσφυγικό καταυλισμό Γίμπνα, στη Ράφα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία παιδιά και δύο ενήλικες.

-Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τεντρός Γκεμπρεγεσούς δήλωσε ότι το νοσοκομείο στη Τζαμπάλια πολιορκείται εδώ και δύο μέρες από τους Ισραηλινούς, με συνέπεια να έχουν παγιδευτεί στο κτήριο 170 γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς. Χθες Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές χτυπούσαν τους παγιδευμένους και μία ρουκέτα έπληξε τον πέμπτο όροφο του κτηρίου.

Στη Μπεϊτ Λαχία, στη βόρεια Γάζα, το ισραηλινό πυροβολικό βομβαρδίζει το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, από το βράδυ της Δευτέρας. Το νοσοκομείο εκκενώνεται και είναι σε άμεσο κίνδυνο οι ζωές όσων ασθενών υποστηρίζονται μηχανικά. Ο Χουσάμ Αμπού Σαφίγια, διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε στο CNN ότι οι Ισραηλινοί «θέλουν να το κλείσουν». Το νοσοκομείο αυτό είναι το τελευταίο που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στη βόρεια Γάζα.

-Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού μπήκαν στον καταυλισμό της Τζενίν και κατεδάφισαν το σπίτι ενός Παλαιστίνιου που είχε σκοτωθεί νωρίτερα, από πυρά στρατιωτών.

Κατά την εισβολή των Ισραηλινών στη Τζενίν σκοτώθηκε μεταξύ πολλών άλλων ένας 50χρονος γιατρός, ο Ουσάιντ Καμάλ Τζαμπαρίν, ο οποίος δέχτηκε πυρά καθώς πήγαινε στη δουλειά του, στο νοσοκομείο της Τζενίν.

-Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τα δύο τελευταία 24ωρα έγινε πογκρόμ συλλήψεων από τους Ισραηλινούς στη Ραμάλα, τη Νάμπλους και την Τουμπάς. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν συλληφθεί από τις κατοχικές δυνάμεις μετά τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 8.815 άτομα.

Το Ισραήλ έριξε μαύρο στο live feed που είχε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press στη Γάζα και κατάσχεσε τηλεοπτικό εξοπλισμό του πρακτορείου…

-και τέλος, το  Al Jazeera έφερε στο φως βίντεο που έχει τραβηχτεί στις 16 Νοεμβρίου 2023 και δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να αρπάζουν τις σορούς νεκρών Παλαιστινίων από σκηνή που είχε μετατραπεί σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας. Αυτή ήταν η πρώτη επιδρομή των Ισραηλινών στο Αλ Σίφα. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές οι Ισραηλινοί άρπαξαν τις σορούς τουλάχιστον 100 Παλαιστινίων, τις έβαλαν σε ένα φορτηγό και τις μετέφεραν στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος για παρέμβαση του Ισραήλ στο Associated Press: «Ανησυχητικό περιστατικό»

Για χρήση πυρηνικών προετοιμάζεται η Ρωσία ως «απάντηση σε δυτικές προκλήσεις» – Με υπερηχητικούς Iskander και Kh-47 η πρώτη φάση των ασκήσεων

Άμπου Ντάμπι: Μια απομίμηση της Σαντορίνης στην άκρη της ερήμου (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:09