search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:52
MENU CLOSE

Οι οικογένειες πέντε νεοσύλλεκτων δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με την απαγωγή τους από τη Χαμάς (Σκληρές εικόνες)

22.05.2024 19:09
omiroi xamas

Το Φόρουμ για τις Οικογένειες των Ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την απαγωγή πέντε νεοσύλλεκτων του ισραηλινού στρατού.

Το φόρουμ για τους ομήρους και τους αγνοούμενους δλωσε ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε με την απαγωγή των νεοσύλλεκτων του ισραηλινού Στρατού από μαχητες της Χαμάς «είναι ένα σκληρό κατηγορητήριο για την εθνική αποτυχία» ενώ επανέλαβαν ότι οι όμηροι παραμένουν στη Γάζα για 229 ημέρες.

«Το δύσκολο βίντεο είναι η πραγματικότητα της ζωής των Agam, Daniella, Liri, Naama, Karina και άλλων 123 ομήρων για 229 ημέρες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έργο, καμία πιο σημαντική νίκη και καμία πιθανότητα να αποκατασταθεί η ελπίδα στο Ισραήλ χωρίς την αποκατάσταση όλων – ζωντανών και νεκρών. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει ούτε στιγμή ακόμα – πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα».

Ο Ελί Έλμπαγκ, πατέρας της στρατιώτη του IDF Λίρι Έλμπαγκ, η οποία απήχθη από το φυλάκιο Nahal Oz και εμφανίζεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε, είπε ότι οι οικογένειες των παρατηρητών που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν, συζητούσαν για αρκετό καιρό εάν θα έπρεπε να δημοσιεύσουν το βίντεο, αλλά αποφάσισαν ότι: «Αν αυτό το βίντεο δεν τους αλλάξει την κατεύθυνση της σκέψης, αυτή είναι η τελευταία λύση που πρέπει να τους πούμε (στο υπουργικό συμβούλιο) τι θέλουμε».

Οι οικογένειες των ομήρων ελπίζουν ότι το βίντεο αυτό θα εντείνει τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ώστε να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία με τη Χαμάς και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων τους.

Το βίντεο, διάρκειας μόλις τριών λεπτών, δημοσιεύτηκε στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα Ισραήλ) και έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να αφαιρεθεί οποιοδήποτε υπερβολικά σκληρό περιεχόμενο, σύμφωνα με το φόρουμ. Καταγράφηκε από κάμερες σώματος που είχαν επάνω τους μαχητές της Χαμάς.

Τις πρώτες ώρες της σφαγής στα σύνορα της Γάζας, 15 νεοσύλλεκτοι σκοτώθηκαν στη στρατιωτική βάση Nahal Oz και επτά μεταφέρθηκαν ζωντανοί στη Γάζα.

Η Liri Elbag, η Karina Ariev, η Agam Berger, η Daniella Gilboa και η Naama Levy βρίσκονται ακόμη υπό την αιχμαλωσία της Χαμάς, η Ori Megidish διασώθηκε από τις δυνάμεις του IDF και η Noa Marciano δολοφονήθηκε στη Γάζα και το σώμα της επέστρεψε στο Ισραήλ από τον στρατό.

Προειδοποίηση: Το βίντεο και οι περιγραφές στο άρθρο περιλαμβάνουν αναφορές σε βίαιη και σεξουαλική επίθεση εναντίον γυναικών στρατιωτών.

Διαβάστε επίσης:

Η λίστα με τις 10 πιο ταραχώδεις πτήσεις λόγω αναταράξεων για το 2023 – Δύο από αυτές στην Ευρώπη

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοινώνει ο Σούνακ – Ξεκίνησε το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Γλυπτά Παρθενώνα: Τέλος ο μύθος περί επιστροφής – Δεν τα δίνουν οι Βρετανοί αν δεν αναγνωρίσουμε πως είναι… δικά τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:51