search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:55
MENU CLOSE

«Γερμανία για τους Γερμανούς» τραγουδούν σε κοσμοπολίτικο νησί νεαροί – Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ρατσιστικά συνθήματα (Video)

24.05.2024 17:43
nazi party

Ένα viral βίντεο που απεικονίζει νεαρούς να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα κάνοντας ταυτόχρονα ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια ενός δημοφιλούς πάρτι σε κοσμοπολίτικο νησί της Γερμανίας έχει προκαλέσει οργή και αστυνομική έρευνα.

Το σοκαριστικό βίντεο έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της αστυνομίας στο βόρειο γερμανικό κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, το οποίο απεικονίζει μια ομάδα νεαρών να τραγουδούν ρατσιστικούς στίχους έξω από ένα μπαρ στο νησί Ζυλτ.

Σημειώνεται πως το νησί αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ευκατάστατους Γερμανούς ενώ διάσημες προσωπικότητες της χώρας διαθέτουν εξοχικά εκεί.

Το βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης “Pony” το περασμένο Σαββατοκύριακο, δείχνει άτομα να χορεύουν στους ρυθμούς του “L’amour toujours” του Ιταλού DJ Gigi D’Agostino, ενώ άλλαξαν τους στίχους σε: «Ξένοι έξω, ξένοι έξω, Γερμανία για τους Γερμανούς, ξένοι έξω».

Ένας παρευρισκόμενος φαίνεται να μιμείται τον Αδόλφο Χίτλερ, κάνοντας με το χέρι του ένα μουστάκι και εκτελώντας ένα ναζιστικό χαιρετισμό.

Το κλαμπ, διαχωρίζοντας τη θέση του, σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει πως το προσωπικό είναι «βαθιά σοκαρισμένο» και αποστασιοποιήθηκε από κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων.

«Κάθε επισκέπτης είναι ευπρόσδεκτος ανεξαρτήτως εθνικότητας… είμαστε περήφανοι για τη διαφορετικότητά μας. Αν γνωρίζαμε αυτό το περιστατικό, προφανώς θα είχαμε διώξει τους θαμώνες. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό!», αναφέρει ενώ καταλήγει με μια προτροπή «Σε όλους όσους βλέπουν τον εαυτό τους να τραγουδάει σε αυτό το βίντεο, μην ξαναέρθετε!»

Εν τω μεταξύ, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε έντονα τις ρατσιστικές φωνές που καταγράφονται στο βίντεο.

«Σαφέστατα, τέτοια συνθήματα είναι αηδιαστικά, είναι απαράδεκτα», είπε. «Δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή. Και γι’ αυτό είναι σωστό όλες οι δραστηριότητές μας να στοχεύουν ακριβώς στο να αποτρέψουμε αυτό το φαινόμενο να εξαπλωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα

Ιερέας δάγκωσε στο χέρι πιστή σε εκκλησία στη Φλόριντα (Video)

Εντολή στο Ισραήλ από το Διεθνές Δικαστήριο να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:53