search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 01:11
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα

24.05.2024 17:36
kim_putin

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος προέδρος προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα οκτώ μήνες μετά το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγιάνγκ, όπου οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους.

Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι ημερομηνίες της επίσκεψής του θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απέστειλε μήνυμα στον Πούτιν, συγχαίροντάς τον για την επανεκλογή του.

Μόσχα και Πιονγιάνκ είχαν έρθει πιο κοντά όταν – τον περασμένο Ιανουάριο – όταν η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας επισκέφθηκε τη Ρωσία για ένα τριήμερο συνομιλιών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσόε Σον Χουί, είχε συναντηθεί τόσο με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ και την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, όσο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίσκεψη της Σον Χουί στη Μόσχα είχε γίνει ύστερα από πρόσκληση του Λαβρόφ.

Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Νότια Κορέα κατηγορούν το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν ότι προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία ωστε να εντείνει τα χτυπήματά της κατά της Ουκρανίας.

Μάλιστα, το επιτελείο Μπάιντεν διατείνεται πως διαθέτει αποδείξεις ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Ρώσους πύραυλοι που προήλθαν από τη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα έχει διαμηνύσει, πάντως, ότι παρακολουθεί τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Βορειοκορεάτες αξιωματούχους. Κατηγορεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν για συμφωνίες ανταλλαγής οπλικού συστήματος με τον Πούτιν, κατά την επίσκεψη του Βορειοκορετάτη ηγέτη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρωσία, όπου και συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του.

Διαβάστε επίσης:

Ιερέας δάγκωσε στο χέρι πιστή σε εκκλησία στη Φλόριντα (Video)

Εντολή στο Ισραήλ από το Διεθνές Δικαστήριο να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα

Singapore Airlines: Έμεινε παράλυτη καθηγήτρια χορού που τραυματίστηκε στην πτήση με τις αναταράξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:56