search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:12
MENU CLOSE

Singapore Airlines: Έμεινε παράλυτη καθηγήτρια χορού που τραυματίστηκε στην πτήση με τις αναταράξεις

24.05.2024 16:07
KERRY_JORDAN

Παράλυτη από τη μέση και κάτω, έμεινε μια γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στην πτήση της Singapore Airlines, όπως αποκάλυψε ο σύζυγός της. Η Κέρι Τζόρνταν ήταν καθηγήτρια χορού και οι αναταράξεις της πτήσης στο εσωτερικό του Boeing 777 άλλαξαν τη ζωή της δραματικά.

Κατά την διάρκεια των αναταράξεων η κ. Τζόρνταν εκτινάχθηκε στα ντουλάπια αποσκευών. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και αναρρώνει στο νοσοκομείο Samittivej Srinakarin της Μπανγκόκ, όπου αναμένεται να παραμείνει για αρκετές ακόμα εβδομάδες, αφού υποβλήθηκε σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία κατάγεται από το Ντέβον, επέστρεφε στην Αδελαΐδα με τον σύζυγό της, Κιθ Ντέιβις, μετά από διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μόνιμη κάτοικος Αυστραλίας, όπου μετανάστευσε όταν ήταν παιδί.

Ο 59χρονος Ντέιβις αποκάλυψε ότι η σύζυγός του «δεν είναι σε καλή κατάσταση», τονίζοντας ότι καθώς το αεροπλάνο έχασε ξαφνικά ύψος, πετάχτηκε από το κάθισμά της σε ένα ντουλάπι πάνω από το κεφάλι της και προσγειώθηκε στο διάδρομο, όπου παρέμεινε μέχρι την εκτροπή της πτήσης για την Μπανγκόκ.

«Δεν έχει καμία αίσθηση από τη μέση και κάτω»

«Έκανε επείγουσα χειρουργική επέμβαση αμέσως μόλις εισαχθήκαμε και δεν έχει καμία αίσθηση από τη μέση και κάτω, οπότε αυτό αλλάζει αρκετά τη ζωή της», δήλωσε ο Ντέιβις από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η σύζυγός του είναι ένα από τα 22 άτομα που υπέστησαν τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Δέκα Βρετανοί επιβάτες παραμένουν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους είναι η χήρα του Τζεφ Κίτσεν, πρώην θεατρικού σκηνοθέτη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που έχασε τη ζωή του στο συγκεκριμένο περισταστικό, πιθανόν από καρδιακή προσβολή.

Δεν ξέρει πότε θα γυρίσει στο σπίτι της στην Αυστραλία

«Απλώς πέσαμε σε μια τεράστια τρύπα., είχαμε… ελεύθερη πτώση και εμείς βρεθήκαμε κατευθείαν στην οροφή της καμπίνας. Ήμασταν στο μεσαίο τμήμα και φύγαμε με το κεφάλι προς τα εμπρός. Η Κέρι χτύπησε στα ντουλάμπια των αποσκευών. Αντί να προσγειωθεί στο κάθισμά της, έπεσε φαρδιά πλατιά στο διάδρομο και από εκείνη τη στιγμή δεν κουνήθηκε ως το τέλος της πτήσης. Ήταν τρομακτικό. Θυμάμαι ότι έσκυψα από πάνω της και ανέπνεε. Μπορούσε να επικοινωνήσει, ήταν πολύ αδύναμη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ντέιβις, προσθέτοντας πως θα χριεαστούν εβδομάδες μέχρι να επιστρέψουν αεροπορικώς στο σπίτι τους στην Αυστραλία.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι 40 άτομα από την πτήση τρόμου παραμένουν στο νοσοκομείο, με 22 να νοσηλεύονται για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη. Έξι ασθενείς νοσηλεύονται επίσης για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Reuters: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να “παγώσει” τον πόλεμο στην Ουκρανία» – Ποιοι είναι οι όροι που θέτει το Κρεμλίνο (video)

Βρετανία: Ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν

Και εγένετο… αεροπορική εταιρεία για σκυλιά! (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:12