search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:48
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι τέλους η «ανταλλαγή πυρών» Ανδρουλάκη με Κασσελάκη 

24.05.2024 07:29
androulakis_kasselakis_new

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. 

«Πολεμικό» κλίμα 

Το μέτωπο του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη παραμένει ανοιχτό καθώς και οι δύο αρχηγοί στοχεύουν στην 2η θέση στις εκλογές, ενώ ψηλά στην ατζέντα τους παραμένει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση ψηφοφόρων από την δεξαμενή των αναποφάσιστων. 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «κόμμα Κασσελάκη», διότι θέλει να υπονοήσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί προσωπική πολιτική και αδιαφορεί για τα όργανα του κόμματος. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανή μελλοντική συζήτηση και διάλογο ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντά ότι «στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, ήδη έφυγαν». 

Σε συνέντευξη του (Αθήνα 984) ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Εάν  είχα γράψει άρθρα υπέρ του κ. Μητσοτάκη, ήμουν έτοιμος να γίνω Υπουργός του και χθες το βράδυ έλεγα ότι είμαι οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα θα με είχατε ξεσκίσει οι δημοσιογράφοι. Δεν θέλω σε αυτή τη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία να βρίσκομαι συνεχώς στη θέση να αντιπαρατίθεμαι με τον κ. Κασσελάκη, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης και τι θέλω να πω; Είμαστε διαφορετικά πράγματα. Εγώ παίζω μπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ. Είναι άλλη η προσπάθεια που γίνεται»

Σε σχέση με τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά είπε: «το απέδειξα και στην πρόταση δυσπιστίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είμαι έτοιμος να πάρουμε μεγάλες πρωτοβουλίες, γιατί η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα. Και η πατρίδα, όσο υπάρχει ένας κυρίαρχος πόλος που δεν δείχνει σεβασμό σε κανέναν, δεν σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα,  τους φόρους των Ελλήνων πολιτών, τόσο ο λαός μας θα είναι κοντά σε νέες περιπέτειες. Αν αυτή η εξουσία νιώσει απειλή, θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάριο και αν δεν αλλάξει, θα ηττηθεί. Έτσι είναι η υγεία της δημοκρατίας. Και πρέπει – για εμένα – να υπάρξει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη στις ευρωπαϊκές εκλογές και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό το βήμα».

«Επίθεση» και στα media  

Χωρίς να δείξει ότι δημιουργείται μέτωπο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στα ΜΜΕ «χρησιμοποιώντας» τον Στέφανο Κασσελάκη. «Ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία. Σήμερα στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει ως αντίπαλό του αυτήν την κατάσταση, πολύ απλά για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο. Ξέρετε τι πόλεμο θα είχε δεχθεί το ΠΑΣΟΚ , αν ήμουν η περίπτωση ενός ανθρώπου που αγόρασε ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ, είχε δεσμευτεί δημόσια από αυτό το στούντιο ότι θα δείξει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα; Αν είχα γράψει σειρά άρθρων υπέρ του κ. Μητσοτάκη και σήμερα υποστήριζα ότι είμαι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι του, νομίζω θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο» (ΣΚΑΪ). Με τις παραπάνω δηλώσεις του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο Ολυμπιακός που θυμίζει Euro 2004 και το Final-4 των αιωνίων – Ατάκες για Αναστόπουλο, Σαραβάκο μέχρι… Μάικλ Τζόρνταν

Βούλα Κεχαγιά σε κυβερνητικό εκπρόσωπο: Ακοστολόγητο είναι το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΔΑΕ: Επανέρχεται η Αρχή και ζητά ολόκληρο τον φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:47