search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 16:37
MENU CLOSE

Ταξίδι τρόμου: 12 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways από Ντόχα για Δουβλίνο

26.05.2024 17:11
qatar_airways_archive_new

Δώδεκα επιβαίνοντες σε πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα με προορισμό την Ιρλανδία τραυματίστηκαν στη διάρκεια αναταράξεων, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο του Δουβλίνου προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η πτήση QR017 που εκτελούσε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787 Dreamliner προσγειώθηκε στο Δουβλίνο λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο.

«Κατά την προσγείωση στο αεροσκάφος μετέβησαν μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ανάμεσά τους της αστυνομίας αεροδρομίων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας επειδή έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος (12 συνολικά επιβαίνοντες) ανέφεραν τραυματισμούς από αναταράξεις που συνάντησε το αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από την Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέντε ημέρες μετά την υποχρεωτική προσγείωση που πραγματοποίησε στην Μπανγκόκ αεροσκάφος της Singapore Airlines που πετούσε από το Λονδίνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη εξαιτίας σφοδρών αναταράξεων που προκάλεσαν τον θάνατο μάλλον από ανακοπή ενός 73χρονου Βρετανού και οδήγησαν στη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας άλλους 20 επιβαίνοντες.

Τα ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις στη διάρκεια πτήσεων είναι ο πιο συχνός τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του 2021 που εκπόνησε η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών. Από το 2009 ως το 2018 η αμερικανική υπηρεσία διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των αναφερθέντων ατυχημάτων σε αεροπλάνα οφείλονταν σε αναταράξεις και τα περισσότερα είχαν ως αποτελέσμα έναν ή περισσότερους τραυματισμούς αλλά καμία ζημιά αεροσκάφους,

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου για την απελευθέρωση των ομήρων

Βρετανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας στα 18 προαναγγέλλει ο Σουνάκ

Ινδία: Τραγωδία με νεκρά νεογέννητα σε πυρκαγιά νοσοκομείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 16:37