Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με ξεκάθαρη στόχευση την ενίσχυση του ρόλου της Greece Meetings Alliance (GMA) και την περαιτέρω σύσφιξη των συνεργασιών στον αναπτυσσόμενο κλάδο των συνεδρίων και των επαγγελματικών εκδηλώσεων, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της συμμαχίας στη φετινή, επετειακή 40ή Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2025.
Η GMA —η στρατηγική συνεργασία του Athens Convention & Visitors Bureau (This is Athens), του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) και του HAPCO & DES— αποτελεί πλέον έναν ενιαίο εκφραστή του ελληνικού MICE προϊόντος, στοχεύοντας στη συντονισμένη προώθηση της χώρας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο διεθνές συνεδριακό περιβάλλον. Η κοινή αυτή προσπάθεια επιδιώκει να ενισχύσει τη συνέργεια μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και των επαγγελματιών του MICE κλάδου, δημιουργώντας ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό και συνεκτικό πλαίσιο δράσης.
Η φετινή Philoxenia έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και στις μεταμορφώσεις που επιφέρει η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη στον τρόπο οργάνωσης συνεδρίων, εκθέσεων και επαγγελματικών ταξιδιών. Σε αυτό το περιβάλλον, η στενή συνεργασία των φορέων της GMA θεωρείται πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς προσφέρει στη χώρα μια κοινή στρατηγική φωνή και ενισχύει την τοποθέτησή της στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννης Γεώργιζας, επισήμανε ότι η σταθερή παρουσία της GMA στη Philoxenia επιβεβαιώνει τη σημασία της συνεργασίας στην ανάπτυξη του ελληνικού MICE κλάδου, ενώ τόνισε τη δέσμευση της Αθήνας να ενισχύσει το συνεδριακό της αποτύπωμα με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Πρόδρομος Μοναστηρίδης, ανέδειξε τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στις διεθνείς συνεδριακές αγορές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού φορέα προώθησης του MICE industry, με την GMA στον κεντρικό του ρόλο.
Η Πρόεδρος του HAPCO & DES, Αντωνία Αλεξάνδρου, τόνισε ότι η συλλογική παρουσία των φορέων μέσα από την GMA ενισχύει τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή σκηνή των συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων, τονίζοντας πως ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης:
ΟΠΑΠ: Σταθερή άνοδος κερδών εννεαμήνου 2025 με ώθηση από Τζόκερ, online και ισχυρά GGR
Ισχυρή υπερκάλυψη στο πράσινο ομόλογο Πειραιώς, με ώθηση από αναβάθμιση MSCI σε AAA
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.