Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κάποτε ήταν το έδεσμα του λαου, το ελληνικό street food. Οχι πιά. Ο λόγος για το σουβλάκι – με πίτα και απ΄όλα ή όπως το πριτμάει ο καθένας.
Η τιμή του ανεβαίνει διαρκώς, είτε λόγω του ενεργειακού κόστους – όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες – είτε λόγω της αύξησης στις τιμές της πρώτης ύλης.
Εξελίσσεται σιγά σιγά σε είδος πολυτελείας.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Pricefox η μέση τιμή του σε πολλές περιοχές της Αττικής φτάνει ακόμα και τα 4,5 ευρώ, ενω σε περιπτώσεις – στο Ηράκλειο της Κρήτης για παράδειγμα – η τιμή του εκτοξέυεται ακόμα και στα 6 ευρώ.

Επίσης η Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται πιο ακριβή από την Αθήνα αφού σε όλα τα είδη σουλβακίου η τιμή ξεπερνάει τα 5 ευρώ.






«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται; «Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο.» λένε οι επαγγλεματίες.
Δάφνη: 3,80€
Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€
Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€
Γκύζη: 3,70€ – 3,90€
Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€
Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€
Βουλιαγμένη: 4€ -4,20€
Πειραιάς: 3,70€ -3,90€
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 48χρονος που έδειχνε τα… γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο
Σέριφος: Ξενοδοχείο που ήθελε να βάλει τελεφερίκ «έφαγε» κόκκινο
Ένας στους δύο Ευρωπαίους φοβάται πόλεμο με τη Ρωσία – Τι δείχνει δημοσκόπηση σε 9 χώρες
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.